Pasta med friske grøntsager og ricotta

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

300 gr. Pasta (for eks. pennette, pastaskruer eller farfalle)
2 løg
2 peberfrugter (rød og gul)
1 stor aubergine
1 stor courgette
4 store tomater eller 10-15 cherry tomater
½- 3/4 spsk. salt
Lidt peber
4 ekstra jomfruen spsk. olivenolie 
Salt til vand
150 gr. Ricotta
Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

Tænd oven ved 190 grader. Skær alle grønsager i tern af 1,5-2 cm circa. Vend dem salt, peber og olivenolie i et ovn fad og sæt dem i den varme ovn i cirka 20 minutter. Husk at vende dem men en ske en gang i mellem.  Kog vandet med salt imens, tilsæt  pasta når vandet er klar og lad den koge til ”al dente” (følg anvisninger på pakken).  Tag pasta ud af vandet og fadet ud af ovn. Bland ricotta i mindre klumper med grønsager. Kom pasta i fadet og vend det hele sammen indtil det er godt blandt. Sæt igen i ovn i kun få minutter, tag fadet ud, drys med hele blade af frisk basilikum og server straks.
 
Eventuelle tips:
Jeg siger det hele tiden: køb pasta af god kvalitet!
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama