HjemOpskrifterPasta med blåmuslinger, spinat og persille

Pasta med blåmuslinger, spinat og persille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg frisk blåmusling i skal
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 400 g tørret spaghetti eller linguni
  • 1 spsk smør
  • 1.5 dl hvidvin
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt & sort peber
  • 250 g hel spinat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gå muslingerne efter.

  • 2.
    Dem, der er åbne, skal kasseres.

  • 3.
    Skrub dem i koldt vand, og lad dem stå i en sigte.

  • 4.
    Hak hvidløg og skalotteløg fint.

  • 5.
    Hak persillen fint.

  • 6.
    Kog pastaen al dente i godt saltet vand, og smelt imens smørret i en stor gryde.

  • 7.
    Kom skalotteløg og hvidløg i, og steg et par minutter.

  • 8.
    Tilsæt muslinger, og vend dem rundt i gryden.

  • 9.
    Hæld hvidvin og piskefløde i, og krydr med peber – vent med salt, da muslinger er salte i sig selv.

  • 10.
    Kom låg på, og lad muslingerne dampe i 5 min., til de har åbnet sig.

  • 11.
    Kom så spinaten i, og smag, om der mangler salt.

  • 12.
    Når spinaten er faldet sammen, hældes pastaen i og retten vendes sammen med persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13836 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
649 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 22.3 %8.5 g
Kulhydrat: 42.7 %16.3 g
Fedt: 31.9 %5.6 g
Alkohol: 3.1 %0.7 g
;