Pasta med blåmuslinger, spinat og persille

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Pasta med blåmuslinger, spinat og persille
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 net blåmuslinger

2 fed hvidløg

2 skalotteløg

1 stor håndfuld bredbladet persille

400 g spaghetti eller linguini

1 spsk. smør

1½ dl hvidvin

2 dl piskefløde

Salt og sort peber

250 g spinat

Sådan gør du

Gå muslingerne efter. Dem, der er åbne, skal kasseres. Skrub dem i koldt vand, og lad dem stå i en sigte. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hak persillen fint. Kog pastaen al dente i godt saltet vand, og smelt imens smørret i en stor gryde. Kom skalotteløg og hvidløg i, og steg et par minutter. Tilsæt muslinger, og vend dem rundt i gryden. Hæld hvidvin og piskefløde i, og krydr med peber – vent med salt, da muslinger er salte i sig selv. Kom låg på, og lad muslingerne dampe i 5 min., til de har åbnet sig. Kom så spinaten i, og smag, om der mangler salt. Når spinaten er faldet sammen, hældes pastaen i og retten vendes sammen med persille.

 

Energi pr. person: 2976KJ/711Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 20,5 g.
Fedt: 7 g.