Paprikabagt filet i bulgur & grønt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 stk Himmerland brystfilet

100 g grov bulgur

2 rødløg

1 rød peberfrugt

4-6 slanke gulerødder

1 tsk røget paprika

1 tsk oregano. Olivenolie

Salt, peber

½ dl citronsaft

100 g feta

Frisk mynte

Sådan gør du

Kog bulguren som anvist. Læg filet­erne i et olivenoliepenslet ovnfast fad. Skær rødløget i både, peberfrugt i grove tern og skræl gulerødderne. Halver gulerødderne på langs og læg dem i fadet sammen med rødløg og peberfrugt.  Krydr primært kyllingen med paprika og oregano. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 210°C i ca. 20 min. til kødet er stegt og skindet sprødt og gyldent.  Læg kødet til side og bland de bagte grønsager med bulgur og citronsaft. Drys med feta brækket i mindre stykker samt mynte og servér den lune salat med kyllingen.

 

Energi pr. person: 1708 Kj/407 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 11,2 g. Kulhydrat: 8,2 g.  Fedt: 3,1 g.