4 personer
2 stk Himmerland brystfilet
100 g grov bulgur
2 rødløg
1 rød peberfrugt
4-6 slanke gulerødder
1 tsk røget paprika
1 tsk oregano. Olivenolie
Salt, peber
½ dl citronsaft
100 g feta
Frisk mynte
Kog bulguren som anvist. Læg fileterne i et olivenoliepenslet ovnfast fad. Skær rødløget i både, peberfrugt i grove tern og skræl gulerødderne. Halver gulerødderne på langs og læg dem i fadet sammen med rødløg og peberfrugt. Krydr primært kyllingen med paprika og oregano. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 210°C i ca. 20 min. til kødet er stegt og skindet sprødt og gyldent. Læg kødet til side og bland de bagte grønsager med bulgur og citronsaft. Drys med feta brækket i mindre stykker samt mynte og servér den lune salat med kyllingen.
Energi pr. person: 1708 Kj/407 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 11,2 g. Kulhydrat: 8,2 g. Fedt: 3,1 g.