Paneret torsk med brændt kål og græskarkerner

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g torskefilet
1 æg (str. M/L)    
100 g rasp
25 g hele tørrede sesamfrø
10 g hakket persille
1 tsk. salt
25 g smør
1 spsk. olie

Brændt kål:
1 lille hoved spidskål i grove stykker
2 spsk. citronsaft
1 tsk. sort peber
40 g saltede græskarkerner
2 dl dildkviste
50 g soltørrede tranebær

Sådan gør du

Befri torsk for skind og ben, lav 4 portionsstykker.
Pisk æg i en skål med en gaffel. Kom rasp, sesamfrø, hakket persille og salt i en skål.
Vend et torskestykke i æggeblandingen og derefter i raspblandingen.
Kom de 4 stykker på en tallerken.
Varm en pande op med smør og olie lad smørret bruse op. Steg de 4 stykker paneret torsk på panden ved medium varme i 5 minutter på hver side. Skal kun vendes 1 gang.
Varm en anden pande op til meget varm. Brun og rist spidskål til det er lidt ”brændt”.
Smag til med citronsaft, kværnet sort peber, ristede saltede græskarkerner, dild kviste og soltørrede tranebær. Server til paneret torsk.

 
Energi pr. person: 2117 Kj/   504 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5  g.
Kulhydrat: 7,0 g. 
Fedt: 4,7 g.