4 personer
8 rødspættefileter
1 dl hvedemel
1 tsk. salt
Kværnet peber
3 dl rasp
2 æg (sammenpiskede)
50 g smør til stegning
Dressing:
2 dl cremefraiche 18 %
3 spsk. hakket dild
1 spsk. citronskal (usprøjtet)
100 g renset stenbiderrogn
Salt og kværnet peber
Salat:
6 gulerødder i strimler
2 spsk. ristede sesamfrø
½ tsk. salt
½ dl friskpresset appelsinjuice
Pynt:
2 spsk. frisk stenbiderrogn
2 grillede citroner i halve
Dild
Lav strimler af gulerødder og læg dem i koldt vand i køleskabet så de bliver sprøde.
Bland mel med salt og peber. Vend rødspættefileterne i mel, sammenpisket æg og rasp. Læg dem på en tallerken klar til stegning.
Bland ingredienser sammen til dressingen og vend stenbiderrogn i til sidst. Gem lidt til pynt.
Varm en pande op med smør til det bruser. Kom de panerede rødspættefileter på panden ved medium varme. Steg dem til de er gyldne. (Vendes kun 1 gang så holder paneringen bedre).
Slyng vandet fra gulerodsstrimlerne og vend dem med sesamfrø, salt og appelsinjuice.
Anret panerede rødspætter med gulerodssalat og stenbiderrogn-dressing på 4 tallerkener og pynt med ekstra stenbiderrogn, dild og halve grillede citroner.
Energi pr. person: 1755 Kj/ 418 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 7,7 g.