HjemOpskrifterPaneret rødspættefilet med stenbiderrogn og gulerodssalat
Paneret rødspættefilet med stenbiderrogn og gulerodssalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
1 dl hvedemel
8 rødspættefileter
1 tsk salt
friskkværnet peber
3 dl rasp
50 g smør til stegning
dressing:
2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
3 spsk hakket friske dildkviste
1 spsk citronskal (usprøjtet)
100 g renset stenbiderrogn
salt & friskkværnet peber
salat:
6 gulerødder i strimler
2 spsk ristet sesamfrø
0.5 tsk salt
0.5 dl friskpresset appelsinsaft
pynt:
2 g stenbiderrogn
1 grillede og halveret citron (usprøjtet)
frisk dild
Sådan gør du
1.
Lav strimler af gulerødder og læg dem i koldt vand i køleskabet så de bliver sprøde.
2.
Bland mel med salt og peber.
3.
Vend rødspættefileterne i mel, sammenpisket æg og rasp.
4.
Læg dem på en tallerken klar til stegning.
5.
Bland ingredienser sammen til dressingen og vend stenbiderrogn i til sidst.
6.
Gem lidt til pynt.
7.
Varm en pande op med smør til det bruser.
8.
Kom de panerede rødspættefileter på panden ved medium varme.
9.
Steg dem til de er gyldne. (Vendes kun 1 gang så holder paneringen bedre).
10.
Slyng vandet fra gulerodsstrimlerne og vend dem med sesamfrø, salt og appelsinjuice.
11.
Anret panerede rødspætter med gulerodssalat og stenbiderrogn-dressing på 4 tallerkener og pynt med ekstra stenbiderrogn, dild og halve grillede citroner.