Paneret rødspættefilet med stenbiderrogn og gulerodssalat

30-60 min

Ingredienser

8 rødspættefileter

1 dl hvedemel

1 tsk. salt

Kværnet peber

3 dl rasp

2 æg (sammenpiskede)

50 g smør til stegning

 

Dressing:

2 dl cremefraiche 18 %

3 spsk. hakket dild

1 spsk. citronskal (usprøjtet)

100 g renset stenbiderrogn

Salt og kværnet peber

 

Salat:

6 gulerødder i strimler

2 spsk. ristede sesamfrø

½ tsk. salt

½ dl friskpresset appelsinjuice

 

 

Pynt:

2 spsk. frisk stenbiderrogn

2 grillede citroner i halve

Dild

Lav strimler af gulerødder og læg dem i koldt vand i køleskabet så de bliver sprøde.

Bland mel med salt og peber. Vend rødspættefileterne i mel, sammenpisket æg og rasp. Læg dem på en tallerken klar til stegning.

Bland ingredienser sammen til dressingen og vend stenbiderrogn i til sidst. Gem lidt til pynt.

Varm en pande op med smør til det bruser. Kom de panerede rødspættefileter på panden ved medium varme. Steg dem til de er gyldne. (Vendes kun 1 gang så holder paneringen bedre).

Slyng vandet fra gulerodsstrimlerne og vend dem med sesamfrø, salt og appelsinjuice.

Anret panerede rødspætter med gulerodssalat og stenbiderrogn-dressing på 4 tallerkener og pynt med ekstra stenbiderrogn, dild og halve grillede citroner.

 

Energi pr. person: 1755 Kj/  418 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 6,7 g.

Fedt: 7,7 g. 

paneret_roedspaettefilet_med_stenbiderrogn

Lav strimler af gulerødder og læg dem i koldt vand i køleskabet så de bliver sprøde.

Bland mel med salt og peber. Vend rødspættefileterne i mel, sammenpisket æg og rasp. Læg dem på en tallerken klar til stegning.

Bland ingredienser sammen til dressingen og vend stenbiderrogn i til sidst. Gem lidt til pynt.

Varm en pande op med smør til det bruser. Kom de panerede rødspættefileter på panden ved medium varme. Steg dem til de er gyldne. (Vendes kun 1 gang så holder paneringen bedre).

Slyng vandet fra gulerodsstrimlerne og vend dem med sesamfrø, salt og appelsinjuice.

Anret panerede rødspætter med gulerodssalat og stenbiderrogn-dressing på 4 tallerkener og pynt med ekstra stenbiderrogn, dild og halve grillede citroner.

 

Energi pr. person: 1755 Kj/  418 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 6,7 g.

Fedt: 7,7 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN