HjemOpskrifterPaneret rødspættefilet med stenbiderrogn og gulerodssalat

Paneret rødspættefilet med stenbiderrogn og gulerodssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl hvedemel
  • 8 rødspættefileter
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl rasp
  • 50 g smør til stegning
dressing:
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 3 spsk hakket friske dildkviste
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 100 g renset stenbiderrogn
  • salt & friskkværnet peber
salat:
  • 6 gulerødder i strimler
  • 2 spsk ristet sesamfrø
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl friskpresset appelsinsaft
pynt:
  • 2 g stenbiderrogn
  • 1 grillede og halveret citron (usprøjtet)
  • frisk dild

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav strimler af gulerødder og læg dem i koldt vand i køleskabet så de bliver sprøde.

  • 2.
    Bland mel med salt og peber.

  • 3.
    Vend rødspættefileterne i mel, sammenpisket æg og rasp.

  • 4.
    Læg dem på en tallerken klar til stegning.

  • 5.
    Bland ingredienser sammen til dressingen og vend stenbiderrogn i til sidst.

  • 6.
    Gem lidt til pynt.

  • 7.
    Varm en pande op med smør til det bruser.

  • 8.
    Kom de panerede rødspættefileter på panden ved medium varme.

  • 9.
    Steg dem til de er gyldne. (Vendes kun 1 gang så holder paneringen bedre).

  • 10.
    Slyng vandet fra gulerodsstrimlerne og vend dem med sesamfrø, salt og appelsinjuice.

  • 11.
    Anret panerede rødspætter med gulerodssalat og stenbiderrogn-dressing på 4 tallerkener og pynt med ekstra stenbiderrogn, dild og halve grillede citroner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10826 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
585 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 34.7 %11.9 g
Kulhydrat: 30.3 %10.4 g
Fedt: 35 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;