Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Paneret mørksej med grov rodfrugtmos

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

700 g mørksejfilet

Salt og kværnet peber

50 g smør

3 spsk neutral olie
 

Panering:

1 dl hvedemel

Salt og kværnet peber

2 æg

3 dl rasp
 

Grov rodfrugtmos:

300 g pastinak

300 g gulerod

300 søde kartofler

50 g smør

1 tsk revet muskatnød

1 tsk sort peber

1 dl fløde

2 spsk citronsaft

1 tsk salt
 

Tilbehør:

1 dl hakket kruspersille

4 stk halve brændte citroner

Tip: Torsk kan også anvendes.

Om råvarerne

Start med den grove rodfrugtmos: Skræl rodfrugter og søde kartofler og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Vandet skal dække rodfrugterne. Hæld vandet fra, og lad rodfrugterne dampe af i gryden. Mos herefter rodfrugterne groft med et piskeris. Tilsæt smør, muskatnød, sort peber, fløde og pisk til ønsket konsistens. Smag til med citronsaft og salt lige inden servering.

Varm en pande op uden fedtstof og brænd de 4 halve citroner, til de har taget lidt farve. Gem dem til senere. Dup mørksejfilet tør med køkkenrulle. Se efter for ben og skær den i 5x5 cm stykker. Lav en dyb tallerken med hvedemel, salt og peber, en dyb tallerken med 2 sammenpiskede æg og en dyb tallerken med rasp. Krydr mørksejstykker med salt og friskkværnet sort peber. Varm en pande op med smør og neutral olie. Vend mørksejstykkerne i mel, sammenpisket æg og rasp. Kom stykkerne på panden og steg dem, til de er gyldne på begge sider. De skal ca. have 3 minutter på hver side. Anret rodfrugtmos med persilledrys, stykker af paneret mørksej og en halv brændt citron på 4 tallerkener.

 

Energi pr. person: 3149 kJ/750 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,5 g

Paneret mørksej med grov rodfrugtmos

Start med den grove rodfrugtmos: Skræl rodfrugter og søde kartofler og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Vandet skal dække rodfrugterne. Hæld vandet fra, og lad rodfrugterne dampe af i gryden. Mos herefter rodfrugterne groft med et piskeris. Tilsæt smør, muskatnød, sort peber, fløde og pisk til ønsket konsistens. Smag til med citronsaft og salt lige inden servering.

Varm en pande op uden fedtstof og brænd de 4 halve citroner, til de har taget lidt farve. Gem dem til senere. Dup mørksejfilet tør med køkkenrulle. Se efter for ben og skær den i 5x5 cm stykker. Lav en dyb tallerken med hvedemel, salt og peber, en dyb tallerken med 2 sammenpiskede æg og en dyb tallerken med rasp. Krydr mørksejstykker med salt og friskkværnet sort peber. Varm en pande op med smør og neutral olie. Vend mørksejstykkerne i mel, sammenpisket æg og rasp. Kom stykkerne på panden og steg dem, til de er gyldne på begge sider. De skal ca. have 3 minutter på hver side. Anret rodfrugtmos med persilledrys, stykker af paneret mørksej og en halv brændt citron på 4 tallerkener.

 

Energi pr. person: 3149 kJ/750 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,5 g