Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Mest solgte
Julefrokost
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Paneret mørksej med grov rodfrugtmos
Paneret mørksej med grov rodfrugtmos
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
salt og friskkværnet peber
700 g mørksejfileter
50 g smør
3 spsk smagsneutral olie
panering:
1 dl hvedemel
salt og friskkværnet peber
50 g smør
2 æg
3 dl rasp
grov rodfrugtmos:
300 g pastinakker
300 g gulerødder
300 g søde kartofler
50 g smør
1 tsk revet muskatnød
1 tsk sort peber
1 dl fløde
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk salt
tilbehør:
1 dl hakket kruspersille
4 brændte citroner (usprøjtede)
torsk kan også anvendes
Sådan gør du
1.
Start med den grove rodfrugtmos: Skræl rodfrugter og søde kartofler og skær dem i grove stykker.
2.
Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
3.
Vandet skal dække rodfrugterne.
4.
Hæld vandet fra, og lad rodfrugterne dampe af i gryden.
5.
Mos herefter rodfrugterne groft med et piskeris.
6.
Tilsæt smør, muskatnød, sort peber, fløde og pisk til ønsket konsistens.
7.
Smag til med citronsaft og salt lige inden servering.
8.
Varm en pande op uden fedtstof og brænd de 4 halve citroner, til de har taget lidt farve.
9.
Gem dem til senere.
10.
Dup mørksejfilet tør med køkkenrulle.
11.
Se efter for ben og skær den i 5x5 cm stykker.
12.
Lav en dyb tallerken med hvedemel, salt og peber, en dyb tallerken med 2 sammenpiskede æg og en dyb tallerken med rasp.
13.
Krydr mørksejstykker med salt og friskkværnet sort peber.
14.
Varm en pande op med smør og neutral olie.
15.
Vend mørksejstykkerne i mel, sammenpisket æg og rasp.
16.
Kom stykkerne på panden og steg dem, til de er gyldne på begge sider.
17.
De skal ca. have 3 minutter på hver side.
18.
Anret rodfrugtmos med persilledrys, stykker af paneret mørksej og en halv brændt citron på 4 tallerkener.
Grøntsager
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15257 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
20.5 %
6.7 g
Kulhydrat:
30.9 %
10.0 g
Fedt:
48.6 %
7.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;