HjemOpskrifterPaneret mørksej med grov rodfrugtmos

Paneret mørksej med grov rodfrugtmos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 700 g mørksejfileter
  • 50 g smør
  • 3 spsk smagsneutral olie
    panering:
    • 1 dl hvedemel
    • salt og friskkværnet peber
    • 50 g smør
    • 2 æg
    • 3 dl rasp
      grov rodfrugtmos:
      • 300 g pastinakker
      • 300 g gulerødder
      • 300 g søde kartofler
      • 50 g smør
      • 1 tsk revet muskatnød
      • 1 tsk sort peber
      • 1 dl fløde
      • 2 spsk friskpresset citronsaft
      • 1 tsk salt
        tilbehør:
        • 1 dl hakket kruspersille
        • 4 brændte citroner (usprøjtede)
        • torsk kan også anvendes

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Start med den grove rodfrugtmos: Skræl rodfrugter og søde kartofler og skær dem i grove stykker.

        • 2.
          Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.

        • 3.
          Vandet skal dække rodfrugterne.

        • 4.
          Hæld vandet fra, og lad rodfrugterne dampe af i gryden.

        • 5.
          Mos herefter rodfrugterne groft med et piskeris.

        • 6.
          Tilsæt smør, muskatnød, sort peber, fløde og pisk til ønsket konsistens.

        • 7.
          Smag til med citronsaft og salt lige inden servering.

        • 8.
          Varm en pande op uden fedtstof og brænd de 4 halve citroner, til de har taget lidt farve.

        • 9.
          Gem dem til senere.

        • 10.
          Dup mørksejfilet tør med køkkenrulle.

        • 11.
          Se efter for ben og skær den i 5x5 cm stykker.

        • 12.
          Lav en dyb tallerken med hvedemel, salt og peber, en dyb tallerken med 2 sammenpiskede æg og en dyb tallerken med rasp.

        • 13.
          Krydr mørksejstykker med salt og friskkværnet sort peber.

        • 14.
          Varm en pande op med smør og neutral olie.

        • 15.
          Vend mørksejstykkerne i mel, sammenpisket æg og rasp.

        • 16.
          Kom stykkerne på panden og steg dem, til de er gyldne på begge sider.

        • 17.
          De skal ca. have 3 minutter på hver side.

        • 18.
          Anret rodfrugtmos med persilledrys, stykker af paneret mørksej og en halv brændt citron på 4 tallerkener.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        15257 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        552 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.8 g
        Protein: 20.5 %6.7 g
        Kulhydrat: 30.9 %10.0 g
        Fedt: 48.6 %7.2 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;