Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter
Panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 kalveschnitzler
2 dl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
3 æg
2 dl rasp
smagsneutral olie
smør
sprøde polentafritter:
1 liter vand
0.25 tsk salt
250 g majsmel
3 spsk olivenolie
2 spsk friske timianblade
50 g revet parmigiano reggiano
1 tsk havsalt
salat:
2 hjertesalat
0.5 agurk
100 g radiser
200 g cherrytomater
salt og friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
2 spsk mørk balsamicoeddike
pynt:
citron (usprøjtet) i både
Sådan gør du
1.
Start med de sprøde polentafritter: Kog vandet op med salt og tilsæt polentamel lidt efter lidt under omrøring.
2.
Pisk grøden sammen, til den har en ensartet konsistens.
3.
Kom grøden i en form eller bradepande i et lag på 1 cm.
4.
Tryk det godt ned i formen.
5.
Sæt den på køl i minimum 2 timer.
6.
Når grøden er stivnet, skæres den i stænger på 1 x 6 cm.
7.
Læg fritterne på et stykke bagepapir på en bageplade og vend dem med olivenolie og timianblade.
8.
Bag dem ved 225°C varmluft, til de er sprøde.
9.
Hold øje med dem, og vend dem undervejs.
10.
Drys med revet parmesanost og seasalt lige inden servering.
11.
Skær hjertesalat og agurk i mindre stykker og skær radiser i skiver.
12.
Bland det sammen med cherrytomater, og vend salaten med salt, kværnet peber, olivenolie og mørk balsamico.
13.
Dup kalveschnitzlerne med køkkenrulle.
14.
Bland hvedemel med salt og peber i en skål.
15.
Pisk æggene let sammen med en gaffel og hæld det i en anden skål.
16.
Hæld rasp i en tredje skål.
17.
Vend hver kalveschnitzel i hvedemel, sammenpisket æg og rasp.
18.
Varm 2 pander op, der er store nok til 4 kalveschnitzler.
19.
Tilsæt olie og smør, og lad det bruse op.
20.
Steg de 4 kalveschnitzler i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.
21.
Anret straks de panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter og grøn salat.
22.
Pynt med citronbåde.
23.
Tip: Polentablanding i fad kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20547 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
642 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
20.2 %
7.6 g
Kulhydrat:
43.5 %
16.4 g
Fedt:
36.3 %
6.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;