Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk kalveschnitzler

2 dl hvedemel

1 tsk salt

1 tsk kværnet peber

3 æg

2 dl rasp

Neutral olie

Smør

 

Sprøde polentafritter:

1 liter vand

¼ tsk salt

250 g polentamel eller majsmel

3 spsk olivenolie

2 spsk timianblade

50 g revet parmesanost

1 tsk seasalt

 

Salat:

2 stk hjertesalat

½ agurk

100 g radiser

200 g cherrytomater

Salt

Kværnet peber

2 spsk olivenolie

2 spsk mørk balsamico

 

Pynt: Citronbåde

Start med de sprøde polentafritter: Kog vandet op med salt og tilsæt polentamel lidt efter lidt under omrøring. Pisk grøden sammen, til den har en ensartet konsistens. Kom grøden i en form eller bradepande i et lag på 1 cm. Tryk det godt ned i formen. Sæt den på køl i minimum 2 timer. Når grøden er stivnet, skæres den i stænger på 1 x 6 cm. Læg fritterne på et stykke bagepapir på en bageplade og vend dem med olivenolie og timianblade. Bag dem ved 225°C varmluft, til de er sprøde. Hold øje med dem, og vend dem undervejs. Drys med revet parmesanost og seasalt lige inden servering.

Skær hjertesalat og agurk i mindre stykker og skær radiser i skiver. Bland det sammen med cherrytomater, og vend salaten med salt, kværnet peber, olivenolie og mørk balsamico.

Dup kalveschnitzlerne med køkkenrulle. Bland hvedemel med salt og peber i en skål. Pisk æggene let sammen med en gaffel og hæld det i en anden skål. Hæld rasp i en tredje skål. Vend hver kalveschnitzel i hvedemel, sammenpisket æg og rasp. Varm 2 pander op, der er store nok til 4 kalveschnitzler. Tilsæt olie og smør, og lad det bruse op. Steg de 4 kalveschnitzler i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Anret straks de panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter og grøn salat. Pynt med citronbåde.

Tip: Polentablanding i fad kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl.

 

Energi pr. person: 5052 kJ / 1203 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10,5 g

Panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter

Start med de sprøde polentafritter: Kog vandet op med salt og tilsæt polentamel lidt efter lidt under omrøring. Pisk grøden sammen, til den har en ensartet konsistens. Kom grøden i en form eller bradepande i et lag på 1 cm. Tryk det godt ned i formen. Sæt den på køl i minimum 2 timer. Når grøden er stivnet, skæres den i stænger på 1 x 6 cm. Læg fritterne på et stykke bagepapir på en bageplade og vend dem med olivenolie og timianblade. Bag dem ved 225°C varmluft, til de er sprøde. Hold øje med dem, og vend dem undervejs. Drys med revet parmesanost og seasalt lige inden servering.

Skær hjertesalat og agurk i mindre stykker og skær radiser i skiver. Bland det sammen med cherrytomater, og vend salaten med salt, kværnet peber, olivenolie og mørk balsamico.

Dup kalveschnitzlerne med køkkenrulle. Bland hvedemel med salt og peber i en skål. Pisk æggene let sammen med en gaffel og hæld det i en anden skål. Hæld rasp i en tredje skål. Vend hver kalveschnitzel i hvedemel, sammenpisket æg og rasp. Varm 2 pander op, der er store nok til 4 kalveschnitzler. Tilsæt olie og smør, og lad det bruse op. Steg de 4 kalveschnitzler i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Anret straks de panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter og grøn salat. Pynt med citronbåde.

Tip: Polentablanding i fad kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl.

 

Energi pr. person: 5052 kJ / 1203 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10,5 g