HjemOpskrifterPanerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter

Panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kalveschnitzler
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 3 æg
  • 2 dl rasp
  • smagsneutral olie
  • smør
sprøde polentafritter:
  • 1 liter vand
  • 0.25 tsk salt
  • 250 g majsmel
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friske timianblade
  • 50 g revet parmigiano reggiano
  • 1 tsk havsalt
salat:
  • 2 hjertesalat
  • 0.5 agurk
  • 100 g radiser
  • 200 g cherrytomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
pynt:
  • citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

  • 1.
    Start med de sprøde polentafritter: Kog vandet op med salt og tilsæt polentamel lidt efter lidt under omrøring.

  • 2.
    Pisk grøden sammen, til den har en ensartet konsistens.

  • 3.
    Kom grøden i en form eller bradepande i et lag på 1 cm.

  • 4.
    Tryk det godt ned i formen.

  • 5.
    Sæt den på køl i minimum 2 timer.

  • 6.
    Når grøden er stivnet, skæres den i stænger på 1 x 6 cm.

  • 7.
    Læg fritterne på et stykke bagepapir på en bageplade og vend dem med olivenolie og timianblade.

  • 8.
    Bag dem ved 225°C varmluft, til de er sprøde.

  • 9.
    Hold øje med dem, og vend dem undervejs.

  • 10.
    Drys med revet parmesanost og seasalt lige inden servering.

  • 11.
    Skær hjertesalat og agurk i mindre stykker og skær radiser i skiver.

  • 12.
    Bland det sammen med cherrytomater, og vend salaten med salt, kværnet peber, olivenolie og mørk balsamico.

  • 13.
    Dup kalveschnitzlerne med køkkenrulle.

  • 14.
    Bland hvedemel med salt og peber i en skål.

  • 15.
    Pisk æggene let sammen med en gaffel og hæld det i en anden skål.

  • 16.
    Hæld rasp i en tredje skål.

  • 17.
    Vend hver kalveschnitzel i hvedemel, sammenpisket æg og rasp.

  • 18.
    Varm 2 pander op, der er store nok til 4 kalveschnitzler.

  • 19.
    Tilsæt olie og smør, og lad det bruse op.

  • 20.
    Steg de 4 kalveschnitzler i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

  • 21.
    Anret straks de panerede kalveschnitzler med sprøde polentafritter og grøn salat.

  • 22.
    Pynt med citronbåde.

  • 23.
    Tip: Polentablanding i fad kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20547 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
642 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 20.2 %7.6 g
Kulhydrat: 43.5 %16.4 g
Fedt: 36.3 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;