Pandekager med bærkompot og yoghurt

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Julebrunch pandekager:

3  æg

50 g ren rå marcipan

2 spsk. sukker

0,5 tsk. salt

1 tsk. kanel, stødt

1 tsk. kardemomme, stødt

165 g hvedemel

2 dl letmælk

Bær kompot:

200 g skovbær, frossen blanding

100 g sukker

Græsk yoghurt creme:

3 dl græsk yoghurt, 10%

1 tsk. vaniljepulver

50 g appelsinsaft

Sådan gør du

Riv marcipanen og pisk den sammen med æg, sukker, salt, kanel og kardemomme. Tilsæt mælk og mel og pisk det til en ensartet konsistens. Lad det hvile i en ½ time.

Kom de frosne bær i en lille gryde, tilsæt sukker og lad det simre i 15 min, til sukkeret er opløst. Kom det i glas og afkøl.

Bland græsk yoghurt med vanilje pulver og appelsin saft.

Kom lidt smør på en pande og steg små brunch pandekager, ca. 20 stk., til de er gyldne på begge sider.

Server brunchpandekagerne med bær kompot og yoghurt creme.

Energi pr. person: 2299 Kj/  547 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,65 g.
Kulhydrat: 24,2 g.
Fedt: 5,41 g.