4 personer
Julebrunch pandekager:
3 æg
50 g ren rå marcipan
2 spsk. sukker
0,5 tsk. salt
1 tsk. kanel, stødt
1 tsk. kardemomme, stødt
165 g hvedemel
2 dl letmælk
Bær kompot:
200 g skovbær, frossen blanding
100 g sukker
Græsk yoghurt creme:
3 dl græsk yoghurt, 10%
1 tsk. vaniljepulver
50 g appelsinsaft
Riv marcipanen og pisk den sammen med æg, sukker, salt, kanel og kardemomme. Tilsæt mælk og mel og pisk det til en ensartet konsistens. Lad det hvile i en ½ time.
Kom de frosne bær i en lille gryde, tilsæt sukker og lad det simre i 15 min, til sukkeret er opløst. Kom det i glas og afkøl.
Bland græsk yoghurt med vanilje pulver og appelsin saft.
Kom lidt smør på en pande og steg små brunch pandekager, ca. 20 stk., til de er gyldne på begge sider.
Server brunchpandekagerne med bær kompot og yoghurt creme.
Energi pr. person: 2299 Kj/ 547 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,65 g.
Kulhydrat: 24,2 g.
Fedt: 5,41 g.