HjemOpskrifterPandebrød med spicy kyllingekødboller

Pandebrød med spicy kyllingekødboller

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
pandebrød:
  • 2 dl let mælk
  • 50 g smør
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til stegning:
spicy kyllingekødboller:
  • 1 rød chilipeber
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • friskkværnet peber
  • groft salt
  • smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du

  • 1.
    Varm mælk og smør op i en gryde til smørret er smeltet.

  • 2.
    Bland mælkeblandingen med salt og mel (gem ½ dl mel til senere).

  • 3.
    Ælt dejen sammen på et meldrysset bord og tilsæt mere af det gemte mel, hvis dejen er for klistret.

  • 4.
    Dæk dejen med film og lad den hvile på køl i 30 minutter.

  • 5.
    Del dejen i 4 stykker, form dejstykkerne som kugler og rul dem ud på et meldrysset bord, ca. 20 cm i diameter.

  • 6.
    Varm olivenolie op på en pande og bag brødene ét ad gangen ved jævn varme i ca. 3 minutter på hver side.

  • 7.
    Hold brødene lune under et viskestykke.

  • 8.
    Hak chili, skalotteløg og hvidløg fint og rør det sammen med kyllingekød, æg og krydderier.

  • 9.
    Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.

  • 10.
    Form og steg efterfølgende kødboller i olie på en pande i ca. 6-8 minutter til de er gennemstegte.

  • 11.
    Serveringsforslag: Fold og fyld pandebrødene med kyllingekødboller og dit yndlingsfyld, fx hjertesalat, rødløg, tomater og ristede sesamfrø.

  • 12.
    Server med tzatziki.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9066 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
829 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 23.9 %11.6 g
Kulhydrat: 44.1 %21.5 g
Fedt: 32 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;