4 personer
Pandebrød:
2 dl letmælk
50 g smør
½ tsk salt
300 g hvedemel
1 spsk olivenolie til stegning
Spicy kyllingekødboller:
1 rød chili
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 spsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk friskhakket rosmarin
Salt og kværnet peber
Neutral olie til stegning
Varm mælk og smør op i en gryde til smørret er smeltet. Bland mælkeblandingen med salt og mel (gem ½ dl mel til senere). Ælt dejen sammen på et meldrysset bord og tilsæt mere af det gemte mel, hvis dejen er for klistret. Dæk dejen med film og lad den hvile på køl i 30 minutter. Del dejen i 4 stykker, form dejstykkerne som kugler og rul dem ud på et meldrysset bord, ca. 20 cm i diameter. Varm olivenolie op på en pande og bag brødene ét ad gangen ved jævn varme i ca. 3 minutter på hver side. Hold brødene lune under et viskestykke.
Hak chili, skalotteløg og hvidløg fint og rør det sammen med kyllingekød, æg og krydderier. Lad farsen hvile på køl i 30 minutter. Form og steg efterfølgende kødboller i olie på en pande i ca. 6-8 minutter til de er gennemstegte.
Serveringsforslag: Fold og fyld pandebrødene med kyllingekødboller og dit yndlingsfyld, fx hjertesalat, rødløg, tomater og ristede sesamfrø. Server med tzatziki.
Energi pr. person: 2628 kJ /626 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 22 g