4 personer
1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk olivenolie
3 dl arborio-ris
0,5 g safran
1,5 dl hvidvin
8 dl vand
1 terning hønsebouillon
500 g kyllingebryst
1 rød peberfrugt
1 spsk olivenolie
100 g friske haricots verts
150 g vannamei-rejer
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
1 citron
1 dl persille
Hak hvidløg og løg, og brun det godt af i en stor, dyb pande med lidt olivenolie. Kom arborio-ris, safran og hvidvin på panden, og lad det hele simre i ca. 5 minutter. Tilsæt vand og bouillonterningen og lad retten simre i yderligere 25-30 minutter.
Skær kyllingen i mundrette stykker, og skær peberfrugten i både. Brun kyllingen på en ny pande i lidt olivenolie, og tilsæt peberfrugt, haricots verts og vannamei-rejer. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Bland kylling, peberfrugt, haricots verts og rejer sammen med risblandingen. Skær citron i både og hak persillen groft.
Pynt paella med persille, og servér med citronbåde.
Tip: Servér gerne lidt creme fraiche til.
Energi pr. person: 2373 kJ / 566 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Alkohol: 0,5 g