Paella med kylling, vannamei-rejer, friske bønner og persille

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Paella med kylling, vannamei-rejer, friske bønner og persille
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 fed hvidløg

1 løg

1 spsk olivenolie

3 dl arborio-ris

0,5 g safran

1,5 dl hvidvin

8 dl vand

1 terning hønsebouillon

500 g kyllingebryst

1 rød peberfrugt

1 spsk olivenolie

100 g friske haricots verts

150 g vannamei-rejer

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

1 citron

1 dl persille

Sådan gør du

Hak hvidløg og løg, og brun det godt af i en stor, dyb pande med lidt olivenolie. Kom arborio-ris, safran og hvidvin på panden, og lad det hele simre i ca. 5 minutter. Tilsæt vand og bouillonterningen og lad retten simre i yderligere 25-30 minutter. 

Skær kyllingen i mundrette stykker, og skær peberfrugten i både. Brun kyllingen på en ny pande i lidt olivenolie, og tilsæt peberfrugt, haricots verts og vannamei-rejer. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Bland kylling, peberfrugt, haricots verts og rejer sammen med risblandingen. Skær citron i både og hak persillen groft.

Pynt paella med persille, og servér med citronbåde.

Tip: Servér gerne lidt creme fraiche til.

 

Energi pr. person: 2373 kJ / 566 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Alkohol: 0,5 g