Pad thai med rejer og æg

0-30 min
4 personer

Ingredienser

200 g risnudler

Saft af 1 lime 

1 spsk sriracha chilisauce (eller anden stærk chili)

3 spsk fishsauce

2 spsk brun farin 

2 bananskalotteløg

2 fed hvidløg

20 g ingefær

2 spsk solsikkeolie eller kokosolie

250 g rå, pillede tigerrejer

3 æg

1 bakke bønnespirer 

50 g saltede ristede peanuts

2 forårsløg

 

Tilbehør:

Koriander, chili og lime 

Læg nudlerne i blød i koldt vand efter pakkens anvisning.

Bland limesaft med chilisauce, fishsauce og brun farin.

Skær løg i tynde skiver og hak hvidløg og ingefær fint. Varm olien i en wok og kom rejer i sammen med løg og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg og ingefær og vend det rundt.

Sigt vandet fra nudlerne og kom dem i wokken sammen med saucen. Bland det sammen og flyt det ud i siden af wokken. Pisk æggene sammen og steg dem hurtigt i bunden af wokken. Bland så nudler og rejer sammen med det og tilsæt bønnespirer og grofthakkede peanuts.

Vend til sidst strimlede forårsløg i og servér med koriander, chili og lime. 

 

Energi pr. person: 1959KJ/468Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,8 g.

Kulhydrat: 23,1 g.

Fedt: 7 g.

Pad thai med rejer og æg

Læg nudlerne i blød i koldt vand efter pakkens anvisning.

Bland limesaft med chilisauce, fishsauce og brun farin.

Skær løg i tynde skiver og hak hvidløg og ingefær fint. Varm olien i en wok og kom rejer i sammen med løg og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg og ingefær og vend det rundt.

Sigt vandet fra nudlerne og kom dem i wokken sammen med saucen. Bland det sammen og flyt det ud i siden af wokken. Pisk æggene sammen og steg dem hurtigt i bunden af wokken. Bland så nudler og rejer sammen med det og tilsæt bønnespirer og grofthakkede peanuts.

Vend til sidst strimlede forårsløg i og servér med koriander, chili og lime. 

 

Energi pr. person: 1959KJ/468Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,8 g.

Kulhydrat: 23,1 g.

Fedt: 7 g.