4 personer
200 g risnudler
Saft af 1 lime
1 spsk sriracha chilisauce (eller anden stærk chili)
3 spsk fishsauce
2 spsk brun farin
2 bananskalotteløg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 spsk solsikkeolie eller kokosolie
250 g rå, pillede tigerrejer
3 æg
1 bakke bønnespirer
50 g saltede ristede peanuts
2 forårsløg
Tilbehør:
Koriander, chili og lime
Læg nudlerne i blød i koldt vand efter pakkens anvisning.
Bland limesaft med chilisauce, fishsauce og brun farin.
Skær løg i tynde skiver og hak hvidløg og ingefær fint. Varm olien i en wok og kom rejer i sammen med løg og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg og ingefær og vend det rundt.
Sigt vandet fra nudlerne og kom dem i wokken sammen med saucen. Bland det sammen og flyt det ud i siden af wokken. Pisk æggene sammen og steg dem hurtigt i bunden af wokken. Bland så nudler og rejer sammen med det og tilsæt bønnespirer og grofthakkede peanuts.
Vend til sidst strimlede forårsløg i og servér med koriander, chili og lime.
Energi pr. person: 1959KJ/468Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,8 g.
Kulhydrat: 23,1 g.
Fedt: 7 g.