Påskesmåkager med glasur

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Påskesmåkager med glasur
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

Antal: 40 stk.
 

 

175 g blødt smør

200 g sukker

2 æg

1½ tsk. Vaniljepaste

1 tsk. bagepulver

400 g hvedemel

300 g flormelis

1½ pasteuriseret æggehvide

Konditorfarve

Sådan gør du

Rør smør sammen med sukker, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt vanilje og hvedemel, og ælt dejen let sammen. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Del dejen i to stykker. Rul et stykke ud til ca. 0,3 cm tykkelse på et let meldrysset bord, og brug udstikkere til at stikke småkager ud. Dyp udstikkerne i mel, så dejen ikke klistrer fast. Læg kagerne på bageplader med bagepapir, og bag dem ved 180°C i 8-10 min. Lad kagerne køle af på en rist. Rør glasur sammen af flormelis og æggehvide, og brug konditorfarve til at farve glasuren. Pynt kagerne med glasur.

Tip: for at få en fin kant på glasuren, skal du komme glasuren i en sprøjtepose med meget lille åbning. Sprøjt først langs kanten hele vejen rundt, og fyld derefter ud, så du får en jævn overflade. Lad bund-laget tørre helt, inden du evt. dekorerer med andre farver oven på. 

 

Energi pr. stk.: 515KJ/123Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,8 g. 
Kulhydrat: 63,2 g. 
Fedt: 12,7 g.