HjemOpskrifterPåskefarvede æg

Påskefarvede æg

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 hvide æg
  • 2 spsk stødt gurkemeje
  • 1 liter vand
  • 2 spsk lagereddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog æggene til de er hårdkogte ca. 10 min. og køl dem derefter af i koldt vand.

  • 2.
    Kom gurkemeje i en gryde med vand og kog i 10-15 min.

  • 3.
    Hæld det farvede vand i en beholder, tilsæt eddike.

  • 4.
    Kom æggene i glasset med farvet vand og lad dem trække til de har den ønskede farve.

  • 5.
    Det tager mellem 45 min. og 2 timer.

  • 6.
    Æggene skal spises samme dag.

  • 7.
    Ellers kan de opbevares i køleskabet og bruges til pynt på påskebordet.

  • 8.
    Forslag til andre farver: 300 g. rødkål - giver blå farve 100 g. spinat, 1 spsk. gurkemeje og 50 g. blåbær - giver grøn farve 300 g. rødbede - giver rød farve.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1404 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
112 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 33.2 %2.2 g
Kulhydrat: 11.9 %0.8 g
Fedt: 54.9 %1.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;