Ovnstegt lammeculotte med bagte rodfrugter

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 stk. lammeculotte
2 kviske rosmarin
salt og peber
300 g pastinak
300 g kartofler
300 g gulerødder
2 spsk. honning
2 spsk. balsamico
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret timian
2 hele hvidløg
2 dl balsamico
2 dl rørsukker

Sådan gør du

Skræl pastinakker og gulerødder.
Skær kartoflerne i både og pastinakkerne og gulerødderne i grove stykker.
Bland honning, balsamico og timian og vend grøntsagerne i.
Læg dem i et ovnfast fad.
Skær hvidløgne over på midten og læg dem ved rodfrugterne.
Steg i ovnen i ca. 40 min.
Snit fedtet på culotterne. Svits dem kort på panden på begge sider med rosmarinen og læg dem derefter oven på rodfrugterne, når de har 20 minutter tilbage i ovnen.
Kog balsamico og rørsukker ind i ca. 5 min til en balsamicoglace.
Skær culotten på tværs af fiberne og server rodfrugter, hele hvidløg og balsamicoglace til.