HjemOpskrifterOvnstegt lammeculotte med bagte rodfrugter

Ovnstegt lammeculotte med bagte rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 lammeculotter
  • 2 rosmarinkviste
  • salt & sort peber
  • 300 g pastinakker
  • 300 g små kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 2 spsk honning
  • 2 dl balsamico glaze
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 hele hvidløg
Tilbehør
  • 2 dl balsamico glaze
  • 2 dl rørsukker

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl pastinakker og gulerødder.

  • 2.
    Skær kartoflerne i både og pastinakkerne og gulerødderne i grove stykker.

  • 3.
    Bland honning, balsamico og timian og vend grøntsagerne i.

  • 4.
    Læg dem i et ovnfast fad.

  • 5.
    Skær hvidløgne over på midten og læg dem ved rodfrugterne.

  • 6.
    Steg i ovnen i ca. 40 min.

  • 7.
    Snit fedtet på culotterne.

  • 8.
    Svits dem kort på panden på begge sider med rosmarinen og læg dem derefter i ovnen på rodfrugterne, når rodfrugterne har 20 minutter tilbage i ovnen.

  • 9.
    Tilbehør: Kog balsamico og rørsukker ind i ca. 5 min til en balsamicoglace.

  • 10.
    Skær culotten på tværs af fiberne og server rodfrugter, hele hvidløg og balsamicoglace til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13160 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
633 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 16.9 %6.3 g
Kulhydrat: 52.3 %19.5 g
Fedt: 30.8 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;