Ovnstegt kylling med kartofler og svampesauce

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

2 citroner i mindre stykker

2 hvidløg skåret i halve

1 dl frisk rosmarin

700 g små kartofler

 

Svampesauce:

30 g saltet smør

2 finthakkede skalotteløg

2 fed knust hvidløg

200 g østershat i strimler

200 g markchampignon, brækket i mindre stykker

0,5 dl frisk timian

2 dl hvidvin

3 dl fløde

Sådan gør du

Skyl og tør den hele kylling. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler. Giv det 1,5 time ved 200 grader°.

Varm en sauterpande op med smør til det bruser. Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent. Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter. Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server svampesauce til hel kylling med kartofler.

 

Energi pr. person:  4499 Kj / 1071 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 6,0 g.

Fedt: 8,4 g.