Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ovnstegt kylling med kartofler og svampesauce

120+ min
4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

2 citroner i mindre stykker

2 hvidløg skåret i halve

1 dl frisk rosmarin

700 g små kartofler

 

Svampesauce:

30 g saltet smør

2 finthakkede skalotteløg

2 fed knust hvidløg

200 g østershat i strimler

200 g markchampignon, brækket i mindre stykker

0,5 dl frisk timian

2 dl hvidvin

3 dl fløde

Om råvarerne

Skyl og tør den hele kylling. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler. Giv det 1,5 time ved 200 grader°.

Varm en sauterpande op med smør til det bruser. Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent. Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter. Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server svampesauce til hel kylling med kartofler.

 

Energi pr. person:  4499 Kj / 1071 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 6,0 g.

Fedt: 8,4 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skyl og tør den hele kylling. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler. Giv det 1,5 time ved 200 grader°.

Varm en sauterpande op med smør til det bruser. Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent. Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter. Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server svampesauce til hel kylling med kartofler.

 

Energi pr. person:  4499 Kj / 1071 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 6,0 g.

Fedt: 8,4 g.