Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ovnstegt kylling med kartofler og svampesauce
Ovnstegt kylling med kartofler og svampesauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 oliven
1 kylling
salt & sort peber
2 citroner (usprøjtede) i mindre stykker
2 hele hvidløg i halve
1 dl frisk rosmarin
700 g små kartofler
svampesause:
30 g smør
2 finthakkede skalotteløg
2 knust fed hvidløg
200 g østershatte i strimler
200 g markchampignoner brækket i mindre stykker
0.5 dl frisk timian
2 dl hvidvin
3 dl fløde
Sådan gør du
1.
Skyl og tør den hele kylling.
2.
Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber.
3.
Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler.
4.
Giv det 1,5 time ved 200 grader°.
5.
Varm en sauterpande op med smør til det bruser.
6.
Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent.
7.
Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter.
8.
Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter.
9.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
10.
Server svampesauce til hel kylling med kartofler.
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
424 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
30.6 %
7.6 g
Kulhydrat:
21.4 %
5.3 g
Fedt:
43.9 %
5.0 g
Alkohol:
4.1 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;