HjemOpskrifterOvnstegt kylling med kartofler og svampesauce

Ovnstegt kylling med kartofler og svampesauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 oliven
  • 1 kylling
  • salt & sort peber
  • 2 citroner (usprøjtede) i mindre stykker
  • 2 hele hvidløg i halve
  • 1 dl frisk rosmarin
  • 700 g små kartofler
svampesause:
  • 30 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 2 knust fed hvidløg
  • 200 g østershatte i strimler
  • 200 g markchampignoner brækket i mindre stykker
  • 0.5 dl frisk timian
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl fløde

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl og tør den hele kylling.

  • 2.
    Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler.

  • 4.
    Giv det 1,5 time ved 200 grader°.

  • 5.
    Varm en sauterpande op med smør til det bruser.

  • 6.
    Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent.

  • 7.
    Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter.

  • 8.
    Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter.

  • 9.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 10.
    Server svampesauce til hel kylling med kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13856 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
424 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 30.6 %7.6 g
Kulhydrat: 21.4 %5.3 g
Fedt: 43.9 %5.0 g
Alkohol: 4.1 %0.6 g
;