4 personer
1 hel kylling
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 citroner i mindre stykker
2 hvidløg skåret i halve
1 dl frisk rosmarin
700 g små kartofler
Svampesauce:
30 g saltet smør
2 finthakkede skalotteløg
2 fed knust hvidløg
200 g østershat i strimler
200 g markchampignon, brækket i mindre stykker
0,5 dl frisk timian
2 dl hvidvin
3 dl fløde
Skyl og tør den hele kylling. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et ovnfast fad med citron, hvidløg, rosmarin og små kartofler. Giv det 1,5 time ved 200 grader°.
Varm en sauterpande op med smør til det bruser. Sauter skalotteløg, hvidløg og 2 slags svampe til det er gyldent. Kom timian og hvidvin i, og lad det bruse op i 2 minutter. Kom fløde ved og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server svampesauce til hel kylling med kartofler.
Energi pr. person: 4499 Kj / 1071 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 6,0 g.
Fedt: 8,4 g.