HjemOpskrifterOvnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
tid: 60 min. ovntid ca. 1 time i alt
  • 1 kalveculotte ca. 1,4 kg
  • olie og smør til stegning
  • 3 friske rosmarinkviste
  • 3 friske timiankviste
  • salt og sort peber
rodfrugter:
  • 400 g kartofler
  • 300 g rødbeder
  • 300 g pastinakker
  • 300 g persillerødder
  • 2 små citroner (usprøjtede)
  • 1 dl olivenolie
  • 1 rød chilipeber
  • salt og sort peber
  • frisk rosmarin og timian efter smag
tilbehør:
  • 1 dl bredbladet persille
brug resten af kalveculotten i biksemad

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skær alle rodfrugter i grove stykker, og kom dem i et passende ovnfast fad.

    • 2.
      Skær citroner i både og kom dem i fadet sammen med olivenolie, rød chili i tern, salt, kværnet peber og krydderurter.

    • 3.
      Steg rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 225°C.

    • 4.
      Sænk herefter temperaturen til 180°C.

    • 5.
      Dup kalveculotten tør med køkkenrulle.

    • 6.
      Rids fedtet i tern.

    • 7.
      Varm en pande op med olie og smør, og brun kalveculotten på begge sider.

    • 8.
      Krydr med salt og peber og læg rosmarin og timian på toppen af stegen.

    • 9.
      Steg kalveculotten i ovnen sammen med rodfrugterne i 40-45 minutter ved 180°C, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 56°C.

    • 10.
      Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring.

    • 11.
      Rodfrugterne skal være møre.

    • 12.
      Anret på et serveringsfad alle rodfrugter med skiver af kalveculotte på toppen.

    • 13.
      Drys med bredbladet persille.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13636 kj / 3259 kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    467 kj / 112 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.5 g
    Protein: 35.2 %9.7 g
    Kulhydrat: 21.2 %5.8 g
    Fedt: 43.6 %5.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;