HjemOpskrifterOvnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
tid: 60 min. ovntid ca. 1 time i alt
  • 1 kalveculotte ca. 1,4 kg
  • olie og smør til stegning
  • 3 rosmarinkviste
  • 3 timianblade
  • salt og sort peber
    rodfrugter:
    • 400 g kartofler
    • 300 g rødbeder
    • 300 g pastinakker
    • 300 g persillerødder
    • 2 små citroner (usprøjtede)
    • 1 dl olivenolie
    • 1 rød chilipeber
    • salt og sort peber
    • frisk rosmarin og timian efter smag
      tilbehør:
      • 1 dl bredbladet persille
        brug resten af kalveculotten i biksemad

          SÅDAN GØR DU

          • 1.
            Skær alle rodfrugter i grove stykker, og kom dem i et passende ovnfast fad.

          • 2.
            Skær citroner i både og kom dem i fadet sammen med olivenolie, rød chili i tern, salt, kværnet peber og krydderurter.

          • 3.
            Steg rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 225°C.

          • 4.
            Sænk herefter temperaturen til 180°C.

          • 5.
            Dup kalveculotten tør med køkkenrulle.

          • 6.
            Rids fedtet i tern.

          • 7.
            Varm en pande op med olie og smør, og brun kalveculotten på begge sider.

          • 8.
            Krydr med salt og peber og læg rosmarin og timian på toppen af stegen.

          • 9.
            Steg kalveculotten i ovnen sammen med rodfrugterne i 40-45 minutter ved 180°C, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 56°C.

          • 10.
            Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring.

          • 11.
            Rodfrugterne skal være møre.

          • 12.
            Anret på et serveringsfad alle rodfrugter med skiver af kalveculotte på toppen.

          • 13.
            Drys med bredbladet persille.

          Næringsindhold:
          Energiindhold for hele retten:
          13776 kj / kcal
          Næringsindhold pr. 100g
          472 kj / 0 kcal
          Energifordeling
          ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
          Fiber: 1.5 g
          Protein: 34 %9.4 g
          Kulhydrat: 23 %6.4 g
          Fedt: 43 %5.5 g
          Alkohol: 0 %0.0 g
          ;