Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter
Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
tid: 60 min. ovntid ca. 1 time i alt
1 kalveculotte ca. 1,4 kg
olie og smør til stegning
3 rosmarinkviste
3 timianblade
salt og sort peber
rodfrugter:
400 g kartofler
300 g rødbeder
300 g pastinakker
300 g persillerødder
2 små citroner (usprøjtede)
1 dl olivenolie
1 rød chilipeber
salt og sort peber
frisk rosmarin og timian efter smag
tilbehør:
1 dl bredbladet persille
brug resten af kalveculotten i biksemad
Sådan gør du
1.
Skær alle rodfrugter i grove stykker, og kom dem i et passende ovnfast fad.
2.
Skær citroner i både og kom dem i fadet sammen med olivenolie, rød chili i tern, salt, kværnet peber og krydderurter.
3.
Steg rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 225°C.
4.
Sænk herefter temperaturen til 180°C.
5.
Dup kalveculotten tør med køkkenrulle.
6.
Rids fedtet i tern.
7.
Varm en pande op med olie og smør, og brun kalveculotten på begge sider.
8.
Krydr med salt og peber og læg rosmarin og timian på toppen af stegen.
9.
Steg kalveculotten i ovnen sammen med rodfrugterne i 40-45 minutter ved 180°C, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 56°C.
10.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring.
11.
Rodfrugterne skal være møre.
12.
Anret på et serveringsfad alle rodfrugter med skiver af kalveculotte på toppen.
13.
Drys med bredbladet persille.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13776 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
472 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
34 %
9.4 g
Kulhydrat:
23 %
6.4 g
Fedt:
43 %
5.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;