Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Bedømmelse (1)
90-120 min
6 personer

Ingredienser

Tid: 60 minutter. Ovntid: Ca. 1 time i alt.

1 stk kalveculotte ca. 1,4 kg
Olie og smør til stegning
3 rosmarinkviste
3 timiankviste
Salt og peber

Rodfrugter:
400 g kartofler
300 g rødbeder
300 g pastinakker
300 g persillerødder
2 små citroner
1 dl olivenolie
1 rød chili
Salt og peber
Rosmarin og timian efter smag

Tilbehør: 1 dl hakket bredbladet persille

Tip: Brug resten af kalveculotten i biksemad eller som pålæg dagen efter.

Skær alle rodfrugter i grove stykker, og kom dem i et passende ovnfast fad. Skær citroner i både og kom dem i fadet sammen med olivenolie, rød chili i tern, salt, kværnet peber og krydderurter. Steg  rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 225°C. Sænk herefter temperaturen til 180°C.

Dup kalveculotten tør med køkkenrulle. Rids fedtet i tern. Varm en pande op med olie og smør, og brun kalveculotten på begge sider. Krydr med salt og peber og læg rosmarin og timian på toppen af stegen. Steg kalveculotten i ovnen sammen med rodfrugterne i 40-45 minutter ved 180°C, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 56°C. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring. Rodfrugterne skal være møre. Anret på et serveringsfad alle rodfrugter med skiver af kalveculotte på toppen. Drys med bredbladet persille.

 

Energi pr. person: 3301 kJ / 786 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 5,5 g

Ovnstegt kalveculotte med krydderurter og rodfrugter

Skær alle rodfrugter i grove stykker, og kom dem i et passende ovnfast fad. Skær citroner i både og kom dem i fadet sammen med olivenolie, rød chili i tern, salt, kværnet peber og krydderurter. Steg  rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 225°C. Sænk herefter temperaturen til 180°C.

Dup kalveculotten tør med køkkenrulle. Rids fedtet i tern. Varm en pande op med olie og smør, og brun kalveculotten på begge sider. Krydr med salt og peber og læg rosmarin og timian på toppen af stegen. Steg kalveculotten i ovnen sammen med rodfrugterne i 40-45 minutter ved 180°C, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 56°C. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring. Rodfrugterne skal være møre. Anret på et serveringsfad alle rodfrugter med skiver af kalveculotte på toppen. Drys med bredbladet persille.

 

Energi pr. person: 3301 kJ / 786 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 5,5 g