Ovnstegt honning-lime kylling med broccoli og ris

30-60 min
4 personer

Ingredienser

3 spsk flydende honning

2 spsk fishsauce

2 spsk soja

Saft af 1 lime

1 fed hvidløg

800 g kyllingeoverlår

1 broccoli

3 dl jasminris

4½ dl vand

1 tsk groft salt 

Om råvarerne

Bland honning, fishsauce, soja og limesaft med knust hvidløg. Kom kyllingen i en skål sammen med broccoli delt i buketter og vend det med honningmarinaden. Tag kyllingestykkerne op og læg i et ovnfast fad med skindsiden op ad. Steges i ovnen i 20 min. ved 200°C.

Tag kyllingen ud af ovnen og kom broccolien i fadet. Steg videre i 10-15 min.

Kom imens ris i en gryde med vand og salt. Når det koger, kommes låg på og risene koges færdige ved lav temperatur i 13 min.

 

Energi pr. person: 2704KJ/646Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,1 g.

Kulhydrat: 15,5 g.

Fedt: 4,4 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Ovnstegt honning-lime kylling med broccoli og ris

Bland honning, fishsauce, soja og limesaft med knust hvidløg. Kom kyllingen i en skål sammen med broccoli delt i buketter og vend det med honningmarinaden. Tag kyllingestykkerne op og læg i et ovnfast fad med skindsiden op ad. Steges i ovnen i 20 min. ved 200°C.

Tag kyllingen ud af ovnen og kom broccolien i fadet. Steg videre i 10-15 min.

Kom imens ris i en gryde med vand og salt. Når det koger, kommes låg på og risene koges færdige ved lav temperatur i 13 min.

 

Energi pr. person: 2704KJ/646Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,1 g.

Kulhydrat: 15,5 g.

Fedt: 4,4 g.