HjemOpskrifterOvnristede gulerødder og persillerødder med kærnemælksdressing og feta

Ovnristede gulerødder og persillerødder med kærnemælksdressing og feta

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g persillerødder
  • 500 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1.5 dl kærnemælk
  • 1 bakke karse
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk estragonblade (hakket)
  • 200 g hvidkål
  • 100 g Puck® salatost i blok

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub eller skræl gulerødderne og persillerødderne.

  • 2.
    Skær store rødder i halve.

  • 3.
    Vend dem med olie, salt, peber og koriander.

  • 4.
    Bages i et ovnfast fad i 20 min. ved 200°C.

  • 5.
    Bland kærnemælk med klippet karse, purløg og hakket estragon.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Snit hvidkålen fint og fordel i et fad.

  • 8.
    Kom rodfrugter over.

  • 9.
    Hæld dressingen på og smuldr fetaen over.

  • 10.
    Pynt evt. med ekstra krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3992 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
266 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 14.6 %2.3 g
Kulhydrat: 49.8 %7.8 g
Fedt: 35.6 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;