Ovnristede gulerødder og persillerødder med kærnemælksdressing og feta

0-30 min
4 personer

Ingredienser

500 g gulerødder

500 g persillerødder

1 spsk olivenolie

Salt og sort peber

1 tsk stødt koriander
1½ dl kærnemælk

1 lille bakke karse

1 lille bdt purløg

2 spsk hakket estragon

200 g hvidkål

100 g feta

Skrub eller skræl gulerødderne og persillerødderne. Skær store rødder i halve. Vend dem med olie, salt, peber og koriander. Bages i et ovnfast fad i 20 min. ved 200°C. Bland kærnemælk med klippet karse, purløg og hakket estragon. Smag til med salt og peber. Snit hvidkålen fint og fordel i et fad. Kom rodfrugter over. Hæld dressingen på og smuldr fetaen over. Pynt evt. med ekstra krydderurter. 

 

Energi pr. person: 1000KJ/239Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 2,9 g.

Kulhydrat: 8,9 g.

Fedt: 2,4 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
ovnristede gulerødder

Skrub eller skræl gulerødderne og persillerødderne. Skær store rødder i halve. Vend dem med olie, salt, peber og koriander. Bages i et ovnfast fad i 20 min. ved 200°C. Bland kærnemælk med klippet karse, purløg og hakket estragon. Smag til med salt og peber. Snit hvidkålen fint og fordel i et fad. Kom rodfrugter over. Hæld dressingen på og smuldr fetaen over. Pynt evt. med ekstra krydderurter. 

 

Energi pr. person: 1000KJ/239Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 2,9 g.

Kulhydrat: 8,9 g.

Fedt: 2,4 g.