Ovnbagt torsk med braiserede ærter, mynte og nye kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ovenbagt torsk med braiserede ærter, mynte og nye kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g. Torskefilet skåret i portionsstykker.

25 g. Smør.

½ dl. oliven olie

100 g Bacon skåret i strimler

1 dl (80 g.) Hønsebouillon

350 g friske ærter

500 g kogte kartofler skåret i halve

1 hjertesalat 90 g renset skåret i grove stykker

5 g frisk mynte

20 g citronsaft

salt og kværnet peber

Sådan gør du

Tilberedning: Varm olien i en gryde og rist bacon til det er sprødt. Skru ned for varmen og 

tilsæt ærter og hønsebouillon. Læg låg på og braiser ærter til de er møre. Tilsæt kartofler 

og kog til de er varme. Fjern gryden fra varmen og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Drys torskestykkerne med salt og bag dem i ovnen ved 180 i ca. 10 min.

Lige inden servering vendes hjertesalat i kartoffelblandingen og server straks med den 

bagte torsk.

 

Energi pr. person: 

2307 kJ   (549 kcal) 

Energifordeling pr. 100g 

Protein: 36 % 

Fedt: 40 %

Kulhydrat: 24 %