HjemOpskrifterOvnbagt rødspættefilet med bacon og asparges på grønt

Ovnbagt rødspættefilet med bacon og asparges på grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 12 grønne asparges
  • 6 rødspættefileter
  • 6 skiver tørsaltet bacon
  • friskkværnet peber
grønsagsfad:
  • 200 g porrer
  • 200 g gulerødder
  • 200 g broccoli
  • 3 dl Cooking cream
  • 1 dl hvidvin
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 stilke frisk timian
  • frisk timian til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Til grønsagsfadet skæres porrer i tynde ringe og gulerødder i tynde skiver.

  • 2.
    Kom dem i et ovnfast fad med broccolibuketter, madlavningsfløde, hvidvin, salt, kværnet peber og timian.

  • 3.
    Vend det hele sammen.

  • 4.
    Dup rødspættefilter med køkkenrulle.

  • 5.
    Bræk enderne af aspargesene og halvér dem.

  • 6.
    Læg 6 rødspættefileter på et skærebræt med filetsiden nederst og skindsiden øverst.

  • 7.
    Krydr med kværnet peber og læg 2 asparges på midten.

  • 8.
    Rul fra hoved mod hale, sno en skive bacon om hver rulle og placér fiskeruller på grøntsagerne i fadet.

  • 9.
    Bag i ovnen ved 225°C i ca. 25 minutter.

  • 10.
    Pynt med timian og servér straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7140 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 40.7 %9.4 g
Kulhydrat: 10.5 %2.4 g
Fedt: 44.8 %4.8 g
Alkohol: 4 %0.5 g
;