HjemOpskrifterOvnbagt rødfisk med linsesalat

Ovnbagt rødfisk med linsesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 rødfiskefileter
  • 8 tsk frisk citrontimian
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk olivenolie
linsesalat:
  • 400 g kogte tørrede grønne linser
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 skrællede gulerødder skåret i strimler
  • friske mynteblade
  • 4 spsk ristet sesamfrø
  • 1 agurk i skiver
tilbehør:
  • 4 både citroner (usprøjtede)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 220°.

  • 2.
    Rør citrontimian sammen med olivenolie.

  • 3.
    Rids fisken med i skindet med en skarp kniv.

  • 4.
    Placer fisken på en olivenolie smurt bradepande og smør fisken med timianblandingen.

  • 5.
    Drys med salt og peber og steg fisken i ovnen i ca. 15 min.

  • 6.
    Mens fisken steger, bland linser, olie, gulerødder, mynte, sesam og agurk sammen i en stor skål og smag til.

  • 7.
    Server salaten med ovnbagt fisk og citronbåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12689 kj / 3033 kcal
Næringsindhold pr. 100g
576 kj / 138 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 31.4 %10.6 g
Kulhydrat: 40.3 %13.7 g
Fedt: 28.3 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;