Ovnbagt lyssej med sprød serranoskinke og broccolipure.

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g lyssej filet
2 tsk. tørret basilikum
salt
4-5 stykker serranoskinke

Broccolipure:
1 bdt. broccoli i mindre stykker
1 fed hvidløg
1 tsk. eddike
1 spsk. smør
2 spsk. fløde
salt og peber

Tilbehør:
200 g porrer i skiver på skrå
Seasalt

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 °C, læg skiver af serranoskinke på bageplade med bagepapir og ovnsteg i 5-6 min. til det er sprødt.
Kom stykkerne over på et stykke køkkenrulle.
Del fisken i 4 portioner og kom den i et ovnfast fad. Drys med tørret basilikum og lidt salt. Ovnsteg portionsstykkerne af lyssej ved 200° C i ca. 10 min. til fisken er fast og hvid i kødet. Kog mindre stykker af broccoli og hæld vandet fra og afdryp i sigte.
Blend med stavblender alle de øvrige ingredienser sammen. Smag til. Varm en pande op med høj varme.
Rist porrer ved høj varme og dryp lidt olivenolie og seasalt på. Server den ovnbagte fisk på en bund af broccolipure, pynt med porrer og stykker af serranoskinke.