HjemOpskrifterOvnbagt lyssej med sprød serranoskinke og broccolipure.

Ovnbagt lyssej med sprød serranoskinke og broccolipure.

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 800 g lyssejfilet
  • 1 tsk salt
  • 5 skiver serrano skinke
Broccolipure:
  • 1 broccoli i mindre stykker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk eddike
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk Karolines Køkken® økologisk Piskefløde 38%
  • salt & sort peber
Tilbehør:
  • 200 g porrer i skiver på skrå
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Sæt ovnen på 225 °C, læg skiver af serranoskinke på bageplade med bagepapir og ovnsteg i 5-6 min. til det er sprødt.

  • 2.
    Kom stykkerne over på et stykke køkkenrulle.

  • 3.
    Del fisken i 4 portioner og kom den i et ovnfast fad.

  • 4.
    Drys med tørret basilikum og lidt salt.

  • 5.
    Ovnsteg portionsstykkerne af lyssej ved 200° C i ca. 10 min. til fisken er fast og hvid i kødet.

  • 6.
    Kog mindre stykker af broccoli og hæld vandet fra og afdryp i sigte.

  • 7.
    Blend med stavblender alle de øvrige ingredienser sammen.

  • 8.
    Smag til.

  • 9.
    Varm en pande op med høj varme.

  • 10.
    Rist porrer ved høj varme og dryp lidt olivenolie og seasalt på.

  • 11.
    Server den ovnbagte fisk på en bund af broccolipure, pynt med porrer og stykker af serranoskinke.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5315 kj / 1270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kj / 78 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 65 %12.5 g
Kulhydrat: 8.8 %1.7 g
Fedt: 26.2 %2.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;