Ovnbagt lakseside med grov oliventapanade og lun kartoffelsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ovnbagt lakseside
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lakseside med skind (ca. 400 g)

Tapenade:
100 g sorte oliven uden sten
2 fed hvidløg, knust
1 citron usprøjtet, skal
1 tsk. seasalt

Lun kartoffelsalat:
800 g kogte kartofler i halve
100 g salatost i tern
½ dl olivenolie
100 g grønne oliven med hvidløg, grofthakket
1 rødløg i tern
2 spsk. frisk oregano, hakket
seasalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Lav grov tapanade ved at hakke ingredienser groft eller køre dem i en foodprocessor.

Bred det ud på laksesiden. Kom laksestykket på et stykke bagepapir og bages i ovn ved 200 grader i 13-15 min. afhængig af tykkelsen på laksestykket.

Kog kartofler til de er møre.

Bland de øvrige ingredienser sammen til kartoffelsalaten og lige inden servering vendes de lune kartofler rundt. Smag til med salt og peber.

Energi pr. person:

2364 kJ   (563 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 22 %

Fedt: 46 %

Kulhydrat: 32 %