HjemOpskrifterOvnbagt lakseside med grov oliventapanade og lun kartoffelsalat

Ovnbagt lakseside med grov oliventapanade og lun kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 laksefilet med skind
tapenade
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk havsalt
lun kartoffelsalat
  • 800 g kogte kartofler i halve
  • 100 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • ½ dl olivenolie
  • 100 g grofthakket grønne oliven med hvidløg
  • 1 rødløg i tern
  • 2 spsk hakkede frisk oregano
  • havsalt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav grov tapanade ved at hakke ingredienser groft eller køre dem i en foodprocessor.

  • 2.
    Bred det ud på laksesiden.

  • 3.
    Kom laksestykket på et stykke bagepapir og bages i ovn ved 200 grader i 13-15 min. afhængig af tykkelsen på laksestykket.

  • 4.
    Kog kartofler til de er møre.

  • 5.
    Bland de øvrige ingredienser sammen til kartoffelsalaten og lige inden servering vendes de lune kartofler rundt.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6904 kj / 1650 kcal
Næringsindhold pr. 100g
503 kj / 120 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 15.9 %4.7 g
Kulhydrat: 39.6 %11.7 g
Fedt: 44.5 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;