Ovnbagt lakseside med grov oliventapanade og lun kartoffelsalat

30-60 min

Ingredienser

1 lakseside med skind (ca. 400 g)
Tapenade:
100 g sorte oliven uden sten
2 fed hvidløg, knust
1 citron usprøjtet, skal
1 tsk. seasalt
Lun kartoffelsalat:
800 g kogte kartofler i halve
100 g salatost i tern
½ dl olivenolie
100 g grønne oliven med hvidløg, grofthakket
1 rødløg i tern
2 spsk. frisk oregano, hakket
seasalt og friskkværnet peber

Lav grov tapanade ved at hakke ingredienser groft eller køre dem i en foodprocessor.

Bred det ud på laksesiden. Kom laksestykket på et stykke bagepapir og bages i ovn ved 200 grader i 13-15 min. afhængig af tykkelsen på laksestykket.

Kog kartofler til de er møre.

Bland de øvrige ingredienser sammen til kartoffelsalaten og lige inden servering vendes de lune kartofler rundt. Smag til med salt og peber.

Energi pr. person:

2364 kJ   (563 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 22 %

Fedt: 46 %

Kulhydrat: 32 % 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Ovnbagt lakseside

Lav grov tapanade ved at hakke ingredienser groft eller køre dem i en foodprocessor.

Bred det ud på laksesiden. Kom laksestykket på et stykke bagepapir og bages i ovn ved 200 grader i 13-15 min. afhængig af tykkelsen på laksestykket.

Kog kartofler til de er møre.

Bland de øvrige ingredienser sammen til kartoffelsalaten og lige inden servering vendes de lune kartofler rundt. Smag til med salt og peber.

Energi pr. person:

2364 kJ   (563 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 22 %

Fedt: 46 %

Kulhydrat: 32 % 

LÆS TILBUDSAVISEN