HjemOpskrifterOvnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g laksefileter
  • skal og saft fra 1 appelsin
  • 1 spsk honning
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 1 tsk havsalt
blomkålscrudite
  • 400 g blomkål i små buketter eller groft blendet
  • 75 g groftrevet parmigiano reggiano
  • 75 g mandler med skal
  • skal og saft fra 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • 250 g kogte brune ris
  • salt & friskkværnet peber
tilbehør
  • 400 g groft brød

Sådan gør du

  • 1.
    Bland appelsin saft, skal, honning og stødt nelliker sammen.

  • 2.
    Del lakse stykket i 4 portioner.

  • 3.
    Kom laksen i et passende ovnfast fad, hæld appelsinmarinaden over og dæk fadet med folie.

  • 4.
    Bages i ovn ved 200 grader i 20 min.

  • 5.
    Rist mandler på en varm pande til de er let gyldne, hakkes groft.

  • 6.
    Bland revet blomkål, med parmesanost, hakkede mandler, skal og saft af usprøjtet citron, fuldkornsris og olivenolie.

  • 7.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 8.
    Servér salaten i bunden og et stykke laks og groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17591 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
889 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 18.8 %9.8 g
Kulhydrat: 42.1 %22.0 g
Fedt: 39.1 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;