HjemOpskrifterOvnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g laksefilet
  • skal og saft fra 1 appelsin
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk havsalt
blomkålscrudite
  • 400 g blomkål i små buketter eller groft blendet
  • 75 g groftrevet parmesanost
  • 75 g mandler med skal
  • skal og saft fra 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • 250 g kogte brune ris
  • salt & friskkværnet peber
tilbehør
  • 400 g groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland appelsin saft, skal, honning og stødt nelliker sammen.

  • 2.
    Del lakse stykket i 4 portioner.

  • 3.
    Kom laksen i et passende ovnfast fad, hæld appelsinmarinaden over og dæk fadet med folie.

  • 4.
    Bages i ovn ved 200 grader i 20 min.

  • 5.
    Rist mandler på en varm pande til de er let gyldne, hakkes groft.

  • 6.
    Bland revet blomkål, med parmesanost, hakkede mandler, skal og saft af usprøjtet citron, fuldkornsris og olivenolie.

  • 7.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 8.
    Servér salaten i bunden og et stykke laks og groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16940 kj / 4049 kcal
Næringsindhold pr. 100g
859 kj / 205 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 19.5 %9.8 g
Kulhydrat: 44.9 %22.7 g
Fedt: 35.6 %8.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;