Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
ovnbagt laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g laks
1 usprøjtet appelsin, skal og saft
1 spsk. honning
½ tsk. stødt knuste nelliker
1 tsk. havsalt

Blomkålscrudite:
400 g blomkål i små buketter eller groft blendet
75 g groftrevet parmesanost
75 g mandler med skal
1 usprøjtet citron, skal og saft
3 spsk. jomfruolivenolie
3 spsk. hakket bredbladet persille
3 dl kogte fuldkornsris (250 g)
salt og kværnet peber

Tilbehør:
400 g Groft brød

Sådan gør du

Bland appelsin saft, skal, honning og stødt nelliker sammen. Del lakse stykket i 4 portioner.

Kom laksen i et passende ovnfast fad, hæld appelsinmarinaden over og dæk fadet med folie.

Bages i ovn ved 200 grader i 20 min.

Rist mandler på en varm pande til de er let gyldne, hakkes groft.

Bland revet blomkål, med parmesanost, hakkede mandler, skal og saft af usprøjtet citron, fuldkornsris og olivenolie. Krydr med salt og kværnet peber.

Servér salaten i bunden og et stykke laks og groft brød.

 

Energi pr. person: 3995kJ / 951 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 21 %
Fedt: 37 %
Kulhydrat: 42 %