HjemOpskrifterOvnbagt kylling med grøntsager, tzatziki og fladbrød

Ovnbagt kylling med grøntsager, tzatziki og fladbrød

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 1 squash
  • 2 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 200 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 0.5 citron
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g feta
  • 1 spsk ristede mandelflage
  • 5 stilke frisk timian (kan udelades)
Tilbehør
  • 1 agurk
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 spsk frisk dildkvist
  • 1 spsk frisk mynte
  • 4 fladbrød
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær squash, rødløg og peberfrugter i rustikke, men ikke for små stykker.

  • 2.
    Kom grøntsager og cherrytomater i et ildfast fad, og læg kyllingebrystfileter på toppen.

  • 3.
    Bland olie, citronsaft, timian, oregano, paprika, friskkværnet sort peber og salt sammen til en dressing.

  • 4.
    Hæld dressingen over kyllingen og grøntsagerne, og drys evt. lidt ekstra krydderier på toppen.

  • 5.
    Bland indholdet i fadet godt rundt, så marinaden dækker både grøntsager og kylling.

  • 6.
    Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter ved 185 C, eller til kyllingen har en kernetemperatur på 72 grader.

  • 7.
    Drys retten med smuldret fetaost og mandelflager, og pynt evt. med friske urter.

  • 8.
    Riv en agurk fint, og dræn for vand.

  • 9.
    Bland agurk med græsk yoghurt, et revet hvidløgsfed, hakket dild og mynte.

  • 10.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 11.
    Servér kyllingefadet sammen med tzatziki og lune fladbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11151 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
420 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 31.4 %7.8 g
Kulhydrat: 34.4 %8.5 g
Fedt: 34.2 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;