HjemOpskrifterOvnbagt butternut squash med kardemomme og yoghurt

Ovnbagt butternut squash med kardemomme og yoghurt

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 butternut squash
  • 600 g ovnstegt svinekamme
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk havsalt
dressing:
  • 2 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 bæger hakket frisk koriander
  • 1 tsk grøn chilipeber
  • 0.5 tsk salt
  • 30 g grofthakket rucolasalat
pynt:
  • 1 limefrugt i både
  • 1 bæger frisk koriander

Sådan gør du

  • 1.
    Flæk butternut squash på langs og fjern frøene med en ske.

  • 2.
    Skær skiver på 1,5 cm på tværs, kom stykkerne på bageplade med bagepapir.

  • 3.
    Bland kardemomme, allehånde, olivenolie og honning sammen.

  • 4.
    Pensl butternut skiver med blandingen, og krydr med seasalt.

  • 5.
    Ovnbages ved 210 grader° i 15 min.

  • 6.
    Afkøles og træk evt. skallen af stykkerne.

  • 7.
    Vend yoghurt med limesaft, hakket koriander, chili og salt.

  • 8.
    Anrettes på fad med rucola først, herefter ovnbagte butternut squash i skiver.

  • 9.
    Fordel dressing og pynt med limebåde og korianderblade.

  • 10.
    Server evt. resten af dressingen i en skål.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9290 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
464 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 25 %6.8 g
Kulhydrat: 12.2 %3.3 g
Fedt: 62.8 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;