Ovnbagt butternut squash med kardemomme og yoghurt

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g ovnstegt svinekam m. svær, tilberedt

 

1 Butternut squash, skyllet

1 tsk. kardemomme, stødt

1 tsk. allehånde, stødt

3 spsk. olivenolie

1 tsk. flydende honning

1 tsk. seasalt

 

Dressing:

2 dl yoghurt naturel

1 spsk. limesaft

1 dl koriander, hakket

1 tsk. chili, grøn

½ tsk. salt

30 g rucola salat, grofthakket

 

Pynt:

1 stk. lime i både

Korianderblade

Sådan gør du

Flæk butternut squash på langs og fjern frøene med en ske. Skær skiver på 1,5 cm på tværs, kom stykkerne på bageplade med bagepapir. Bland kardemomme, allehånde, olivenolie og honning sammen. Pensl butternut skiver med blandingen, og krydr med seasalt. Ovnbages ved 210 grader° i 15 min. Afkøles og træk evt. skallen af stykkerne. Vend yoghurt med limesaft, hakket koriander, chili og salt. Anrettes på fad med rucola først, herefter ovnbagte butternut squash i skiver. Fordel dressing og pynt med limebåde og korianderblade. Server evt. resten af dressingen i en skål.

Energi pr. person:  2422 Kj/  577 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 5,3 g.

Fedt: 9,4 g.