One pot pasta med courgette, ærter og basilikum

0-30 min
4 personer

Ingredienser

2 courgetter

1 fed hvidløg

5 dl mælk

5 dl hønse- eller grøntsagsbouillon

1 tsk groft salt

Sort peber

500 g tørret pasta, fx fusilli eller penne

200 g frosne ærter

1 lille potte basilikum

1 dl piskefløde

Tilbehør: parmesan

Om råvarerne

Skær courgetter halve eller kvarte skiver og kom i en stor gryde med knust hvidløg, mælk, bouillon, salt, peber og pasta.

Lad det småkoge uden låg i 8 min. Tilsæt ærter og kog videre, til pastaen er al dente og saucen er tyknet.

Tilsæt til sidst finthakket basilikum og fløde. Server med parmesan. 

 

Energi pr. person: 2802KJ/670Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,4 g.

Kulhydrat: 19,5 g.

Fedt: 2,5 g.

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
One pot pasta med courgette, ærter og basilikum

Skær courgetter halve eller kvarte skiver og kom i en stor gryde med knust hvidløg, mælk, bouillon, salt, peber og pasta.

Lad det småkoge uden låg i 8 min. Tilsæt ærter og kog videre, til pastaen er al dente og saucen er tyknet.

Tilsæt til sidst finthakket basilikum og fløde. Server med parmesan. 

 

Energi pr. person: 2802KJ/670Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,4 g.

Kulhydrat: 19,5 g.

Fedt: 2,5 g.