4 personer
600 g okseklump skåret i strimler på 1x4 cm
25 g smør
1 tsk salt
1 lille rød chili
2-3 stænger kanel
4 blade laurbær
1 liter grøntsagsbouillon
500 g hokkaido græskar uden skal, i tern på 5 x 5 cm
200 g porrer i 2 cm ringe
200 g gulerødder i 2 cm skiver
200 g røde splitlinser
salt og kværnet peber.
Tilbehør:
Grønt drys af hakket bredbladet persille
Varm smør op til det bruser i en tykbundet stor gryde der kan rumme alle ingredienser.
Brun kødstrimlerne af i smørret til de er gyldne, kom salt, chili, kanel og laurbær i og lad det simre 2 min. Hæld grøntsagsbouillon ved og rør lidt rundt, kom låg på og lad det småsimre i 30 min. eller til kødet er mørt.
Kom stykker af hokkaido, porrer, gulerødder og røde splitlinser i. Lad det simre i 15 min. uden låg.
Smag til med salt og peber.
Anret i gryden eller portionsvis, drys med hakket bredbladet persille.
Energi pr. person: 2041 Kj/ 486 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Kulhydrat: 6,0 g
Fedt: 2,0 g