One pot med oksekød, hokkaido, rødder og laurbær

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g okseklump skåret i strimler på 1x4 cm

25 g smør

1 tsk salt

1 lille rød chili

2-3 stænger kanel

4 blade laurbær

1 liter grøntsagsbouillon

500 g hokkaido græskar uden skal, i tern på 5 x 5 cm

200 g porrer i 2 cm ringe

200 g gulerødder i 2 cm skiver

200 g røde splitlinser

salt og kværnet peber.

 

Tilbehør:

Grønt drys af hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Varm smør op til det bruser i en tykbundet stor gryde der kan rumme alle ingredienser.

Brun kødstrimlerne af i smørret til de er gyldne, kom salt, chili, kanel og laurbær i og lad det simre 2 min. Hæld grøntsagsbouillon ved og rør lidt rundt, kom låg på og lad det småsimre i 30 min. eller til kødet er mørt.

Kom stykker af hokkaido, porrer, gulerødder og røde splitlinser i. Lad det simre i 15 min. uden låg.

Smag til med salt og peber.

 

Anret i gryden eller portionsvis, drys med hakket bredbladet persille.

 

Energi pr. person:  2041 Kj/ 486 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Kulhydrat: 6,0 g
Fedt: 2,0 g