HjemOpskrifterOliventapenade med mozzarella og asparges

Oliventapenade med mozzarella og asparges

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas sort oliven uden sten
  • 1 spsk kapers
  • 2 ansjosfileter
  • 1 dl kruspersille
  • sort peber
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 bundt grøn asparges
  • 250 g friske mozzarella oste

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hæld vandet eller olien fra olivenerne og kom dem i en blender eller food-processor.

  • 2.
    Blend med hvidløg, kapers, ansjoser, persille, peber, citronsaft og olivenolie til en grov tapenade.

  • 3.
    Knæk bunden af aspargesene og skær dem i tynde skiver på skrå.

  • 4.
    Vend aspargesene med noget af tapenaden og anret sammen med mozzarella og resten af tapenaden.

  • 5.
    Server sammen med charcuteri, oliven, syltede artiskokker og godt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6179 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
724 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 11.4 %4.8 g
Kulhydrat: 4.4 %1.9 g
Fedt: 84.2 %16.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;