HjemOpskrifterOksemørbrad med rub

Oksemørbrad med rub

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • smør til stegning
  • 1 oksemørbrad
Tørrub
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk tørret chiliflage
Pynt
  • frisk rosmarin
  • havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær sener af oksemørbraden og dup den med køkkenrulle.

  • 2.
    Vend paprika, hvidløgspulver, salt, brun farin og chiliflager sammen i en morter og vend oksemørbraden i krydderiblandingen.

  • 3.
    Kom den i et ovnfastfad, sæt film over, og lad oksemørbraden trække smag natten over på køl.

  • 4.
    Brun oksemørbraden af på en varm pande med smør på alle sider.

  • 5.
    Kom et stegetermometer i midten af stegen og sæt den i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter til kernetemperaturen viser 57 °C.

  • 6.
    Lad oksemørbraden trække i 15 minutter tildækket, inden den skæres i passende skiver og anrettes på fad.

  • 7.
    Pynt med friske rosmarinkviste og seasalt.

  • 8.
    Serveringstip: Server med hele bagte søde kartofler og sprød kålsalat

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
394 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
938 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 11.9 %6.7 g
Kulhydrat: 77.7 %42.9 g
Fedt: 10.4 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;