8 personer
1 stk oksemørbrad ca. 1600 gram
Smør til stegning
Tørrub:
1 spsk paprika
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk salt
1 spsk brun farin
1 spsk chiliflager
Pynt: Frisk rosmarin og seasalt
Skær sener af oksemørbraden og dup den med køkkenrulle. Vend paprika, hvidløgspulver, salt, brun farin og chiliflager sammen i en morter og vend oksemørbraden i krydderiblandingen.
Kom den i et ovnfastfad, sæt film over, og lad oksemørbraden trække smag natten over på køl.
Brun oksemørbraden af på en varm pande med smør på alle sider. Kom et stegetermometer i midten af stegen og sæt den i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter til kernetemperaturen viser 57 °C. Lad oksemørbraden trække i 15 minutter tildækket, inden den skæres i passende skiver og anrettes på fad.
Pynt med friske rosmarinkviste og seasalt.
Serveringstip: Server med hele bagte søde kartofler og sprød kålsalat
Energi pr. person: 1247 kJ / 297 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19,5 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 2,0 g