Oksemørbrad med rub

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Oksemørbrad med rub
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 stk oksemørbrad ca. 1600 gram

Smør til stegning

 

Tørrub:

1 spsk paprika

1 spsk hvidløgspulver

1 spsk salt

1 spsk brun farin

1 spsk chiliflager

 

Pynt: Frisk rosmarin og seasalt

Sådan gør du

Skær sener af oksemørbraden og dup den med køkkenrulle. Vend paprika, hvidløgspulver, salt, brun farin og chiliflager sammen i en morter og vend oksemørbraden i krydderiblandingen.

Kom den i et ovnfastfad, sæt film over, og lad oksemørbraden trække smag natten over på køl.

Brun oksemørbraden af på en varm pande med smør på alle sider. Kom et stegetermometer i midten af stegen og sæt den i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter til kernetemperaturen viser 57 °C. Lad oksemørbraden trække i 15 minutter tildækket, inden den skæres i passende skiver og anrettes på fad.

Pynt med friske rosmarinkviste og seasalt.

 

Serveringstip: Server med hele bagte søde kartofler og sprød kålsalat

 

Energi pr. person:  1247 kJ / 297 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19,5 g

Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 2,0 g