Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Oksemørbrad med rub

120+ min
8 personer

Ingredienser

1 stk oksemørbrad ca. 1600 gram

Smør til stegning

 

Tørrub:

1 spsk paprika

1 spsk hvidløgspulver

1 spsk salt

1 spsk brun farin

1 spsk chiliflager

 

Pynt: Frisk rosmarin og seasalt

Om råvarerne

Skær sener af oksemørbraden og dup den med køkkenrulle. Vend paprika, hvidløgspulver, salt, brun farin og chiliflager sammen i en morter og vend oksemørbraden i krydderiblandingen.

Kom den i et ovnfastfad, sæt film over, og lad oksemørbraden trække smag natten over på køl.

Brun oksemørbraden af på en varm pande med smør på alle sider. Kom et stegetermometer i midten af stegen og sæt den i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter til kernetemperaturen viser 57 °C. Lad oksemørbraden trække i 15 minutter tildækket, inden den skæres i passende skiver og anrettes på fad.

Pynt med friske rosmarinkviste og seasalt.

 

Serveringstip: Server med hele bagte søde kartofler og sprød kålsalat

 

Energi pr. person:  1247 kJ / 297 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19,5 g

Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 2,0 g

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Oksemørbrad med rub

Skær sener af oksemørbraden og dup den med køkkenrulle. Vend paprika, hvidløgspulver, salt, brun farin og chiliflager sammen i en morter og vend oksemørbraden i krydderiblandingen.

Kom den i et ovnfastfad, sæt film over, og lad oksemørbraden trække smag natten over på køl.

Brun oksemørbraden af på en varm pande med smør på alle sider. Kom et stegetermometer i midten af stegen og sæt den i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter til kernetemperaturen viser 57 °C. Lad oksemørbraden trække i 15 minutter tildækket, inden den skæres i passende skiver og anrettes på fad.

Pynt med friske rosmarinkviste og seasalt.

 

Serveringstip: Server med hele bagte søde kartofler og sprød kålsalat

 

Energi pr. person:  1247 kJ / 297 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19,5 g

Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 2,0 g