Oksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe

60-90 min
4 personer

Ingredienser

15 g smør til stegning

4 stk oksemedaljoner

Salt og kværnet peber

 

Rodfrugtmos:

300 g søde kartofler

400 g knoldselleri

1 hvidløg

400 g kartofler

½ dl olivenolie

2 spsk flydende honning

Frisk timian

1 dl hakket persille

Salt og peber

 

Karamelliserede løg:

3 løg

20 g smør

1 dl portvin

2 spsk sukker

3 spsk mørk balsamicoeddike

Kværnet peber

 

Ristede svampe:

300 g blandede svampe

Smør til stegning

Salt og kværnet peber

 

Pynt: Frisk persille

Om råvarerne

Dup oksemedaljoner tørre med køkkenrulle. Skræl kartofler og knoldselleri. Skær søde kartofler i kvarte, knoldselleri i mindre stykker og del det hele hvidløg i fed. Kom alle rodfrugter, hvidløg, olivenolie, flydende honning og timian i folie og luk godt sammen. Kom foliepakken i en bradepande i ovnen ved 220°C i 60 minutter, til rodfrugterne er møre. Pil hvidløgsfed ud af hvidløgene og bland dem sammen med de bagte rodfrugter. Mos dem med en gaffel til grov mos. Den bagte rodfrugtemos må gerne være lidt rustik. Smag til med hakket persille, salt og kværnet peber.

Skær løg i ringe. Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom løgene på og lad det sautere i 5 minutter, uden at det brænder. Kom portvin, sukker og mørk balsamicoeddike ved og lad løgene småsimre i 15 minutter ved medium varme, til de er karamelliserede. Smag til med kværnet peber.

Varm en anden pande op med smør til det bruser, kom oksemedaljoner på panden og brun dem hele vejen rundt. Skru lidt ned for varmen og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og dæk dem til med folie. Lad dem hvile inden servering i ca. 5 minutter.

Pluk de blandede svampe i mindre stykker. Varm en pande op til høj temperatur. Kom smør på og sauter de plukkede svampe, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

 

Energi pr. person: 3516 kJ / 837 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 4,5 g
Kulhydrat: 12,0 g
Alkohol: 0,5 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Oksemedaljon med rodfrugtmos

Dup oksemedaljoner tørre med køkkenrulle. Skræl kartofler og knoldselleri. Skær søde kartofler i kvarte, knoldselleri i mindre stykker og del det hele hvidløg i fed. Kom alle rodfrugter, hvidløg, olivenolie, flydende honning og timian i folie og luk godt sammen. Kom foliepakken i en bradepande i ovnen ved 220°C i 60 minutter, til rodfrugterne er møre. Pil hvidløgsfed ud af hvidløgene og bland dem sammen med de bagte rodfrugter. Mos dem med en gaffel til grov mos. Den bagte rodfrugtemos må gerne være lidt rustik. Smag til med hakket persille, salt og kværnet peber.

Skær løg i ringe. Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom løgene på og lad det sautere i 5 minutter, uden at det brænder. Kom portvin, sukker og mørk balsamicoeddike ved og lad løgene småsimre i 15 minutter ved medium varme, til de er karamelliserede. Smag til med kværnet peber.

Varm en anden pande op med smør til det bruser, kom oksemedaljoner på panden og brun dem hele vejen rundt. Skru lidt ned for varmen og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og dæk dem til med folie. Lad dem hvile inden servering i ca. 5 minutter.

Pluk de blandede svampe i mindre stykker. Varm en pande op til høj temperatur. Kom smør på og sauter de plukkede svampe, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

 

Energi pr. person: 3516 kJ / 837 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 4,5 g
Kulhydrat: 12,0 g
Alkohol: 0,5 g