HjemOpskrifterOksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe

Oksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 15 g smør til stegning
  • 600 g oksemedaljoner
  • salt og friskkværnet peber
    rodfrugtmos:
    • 300 g søde kartofler
    • 400 g knoldselleri
    • 1 fed hvidløg
    • 400 g kartofler
    • 0.5 dl olivenolie
    • 2 spsk flydende honning
    • frisk timian
    • 1 dl hakket kruspersille
    • salt og sort peber
      karamelliserede løg:
      • 3 løg
      • 20 g smør
      • 1 dl hvid portvin
      • 2 spsk sukker
      • 3 spsk mørk balsamicoeddike
      • friskkværnet peber
        ristede svampe:
        • 300 g blandede svampe
        • smør til stegning
        • friskkværnet peber
          pynt:
          • kruspersille

          SÅDAN GØR DU

          • 1.
            Dup oksemedaljoner tørre med køkkenrulle.

          • 2.
            Skræl kartofler og knoldselleri. Skær søde kartofler i kvarte, knoldselleri i mindre stykker og del det hele hvidløg i fed.

          • 3.
            Kom alle rodfrugter, hvidløg, olivenolie, flydende honning og timian i folie og luk godt sammen.

          • 4.
            Kom foliepakken i en bradepande i ovnen ved 220°C i 60 minutter, til rodfrugterne er møre.

          • 5.
            Pil hvidløgsfed ud af hvidløgene og bland dem sammen med de bagte rodfrugter.

          • 6.
            Mos dem med en gaffel til grov mos. Den bagte rodfrugtemos må gerne være lidt rustik.

          • 7.
            Smag til med hakket persille, salt og kværnet peber.

          • 8.
            Skær løg i ringe.

          • 9.
            Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom løgene på og lad det sautere i 5 minutter, uden at det brænder.

          • 10.
            Kom portvin, sukker og mørk balsamicoeddike ved og lad løgene småsimre i 15 minutter ved medium varme, til de er karamelliserede.

          • 11.
            Smag til med kværnet peber.

          • 12.
            Varm en anden pande op med smør til det bruser, kom oksemedaljoner på panden og brun dem hele vejen rundt.

          • 13.
            Skru lidt ned for varmen og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

          • 14.
            Tag dem af panden og dæk dem til med folie. Lad dem hvile inden servering i ca. 5 minutter.

          • 15.
            Pluk de blandede svampe i mindre stykker.

          • 16.
            Varm en pande op til høj temperatur.

          • 17.
            Kom smør på og sauter de plukkede svampe, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

          Næringsindhold:
          Energiindhold for hele retten:
          13121 kj / kcal
          Næringsindhold pr. 100g
          514 kj / 0 kcal
          Energifordeling
          ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
          Fiber: 1.6 g
          Protein: 37.6 %11.4 g
          Kulhydrat: 30.7 %9.3 g
          Fedt: 28 %3.9 g
          Alkohol: 3.7 %0.6 g
          ;