HjemOpskrifterOksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe

Oksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 35 g smør
  • 600 g oksemedaljoner
  • friskkværnet peber
rodfrugtmos:
  • 300 g søde kartofler
  • 400 g knoldselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • frisk timian
  • 18 g kruspersille
  • salt og sort peber
karamelliserede løg:
  • 3 zittauerløg
  • 35 g smør
  • 1 dl hvid portvin
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • friskkværnet peber
ristede svampe:
  • 300 g blandede svampe
  • 35 g smør
  • friskkværnet peber
pynt:
  • 18 g kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup oksemedaljoner tørre med køkkenrulle.

  • 2.
    Skræl kartofler og knoldselleri. Skær søde kartofler i kvarte, knoldselleri i mindre stykker og del det hele hvidløg i fed.

  • 3.
    Kom alle rodfrugter, hvidløg, olivenolie, flydende honning og timian i folie og luk godt sammen.

  • 4.
    Kom foliepakken i en bradepande i ovnen ved 220°C i 60 minutter, til rodfrugterne er møre.

  • 5.
    Pil hvidløgsfed ud af hvidløgene og bland dem sammen med de bagte rodfrugter.

  • 6.
    Mos dem med en gaffel til grov mos. Den bagte rodfrugtemos må gerne være lidt rustik.

  • 7.
    Smag til med hakket persille, salt og kværnet peber.

  • 8.
    Skær løg i ringe.

  • 9.
    Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom løgene på og lad det sautere i 5 minutter, uden at det brænder.

  • 10.
    Kom portvin, sukker og mørk balsamicoeddike ved og lad løgene småsimre i 15 minutter ved medium varme, til de er karamelliserede.

  • 11.
    Smag til med kværnet peber.

  • 12.
    Varm en anden pande op med smør til det bruser, kom oksemedaljoner på panden og brun dem hele vejen rundt.

  • 13.
    Skru lidt ned for varmen og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

  • 14.
    Tag dem af panden og dæk dem til med folie. Lad dem hvile inden servering i ca. 5 minutter.

  • 15.
    Pluk de blandede svampe i mindre stykker.

  • 16.
    Varm en pande op til høj temperatur.

  • 17.
    Kom smør på og sauter de plukkede svampe, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13189 kj / 3152 kcal
Næringsindhold pr. 100g
520 kj / 124 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 38.4 %11.7 g
Kulhydrat: 30.1 %9.2 g
Fedt: 28 %3.9 g
Alkohol: 3.5 %0.6 g
;