Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Oksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe
Oksemedaljon med rodfrugtmos, karamelliserede løg og ristede svampe
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
15 g smør til stegning
600 g oksemedaljoner
salt og friskkværnet peber
rodfrugtmos:
300 g søde kartofler
400 g knoldselleri
1 fed hvidløg
400 g kartofler
0.5 dl olivenolie
2 spsk flydende honning
frisk timian
1 dl hakket kruspersille
salt og sort peber
karamelliserede løg:
3 løg
20 g smør
1 dl hvid portvin
2 spsk sukker
3 spsk mørk balsamicoeddike
friskkværnet peber
ristede svampe:
300 g blandede svampe
smør til stegning
friskkværnet peber
pynt:
kruspersille
Sådan gør du
1.
Dup oksemedaljoner tørre med køkkenrulle.
2.
Skræl kartofler og knoldselleri. Skær søde kartofler i kvarte, knoldselleri i mindre stykker og del det hele hvidløg i fed.
3.
Kom alle rodfrugter, hvidløg, olivenolie, flydende honning og timian i folie og luk godt sammen.
4.
Kom foliepakken i en bradepande i ovnen ved 220°C i 60 minutter, til rodfrugterne er møre.
5.
Pil hvidløgsfed ud af hvidløgene og bland dem sammen med de bagte rodfrugter.
6.
Mos dem med en gaffel til grov mos. Den bagte rodfrugtemos må gerne være lidt rustik.
7.
Smag til med hakket persille, salt og kværnet peber.
8.
Skær løg i ringe.
9.
Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom løgene på og lad det sautere i 5 minutter, uden at det brænder.
10.
Kom portvin, sukker og mørk balsamicoeddike ved og lad løgene småsimre i 15 minutter ved medium varme, til de er karamelliserede.
11.
Smag til med kværnet peber.
12.
Varm en anden pande op med smør til det bruser, kom oksemedaljoner på panden og brun dem hele vejen rundt.
13.
Skru lidt ned for varmen og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
14.
Tag dem af panden og dæk dem til med folie. Lad dem hvile inden servering i ca. 5 minutter.
15.
Pluk de blandede svampe i mindre stykker.
16.
Varm en pande op til høj temperatur.
17.
Kom smør på og sauter de plukkede svampe, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13121 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
514 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
37.6 %
11.4 g
Kulhydrat:
30.7 %
9.3 g
Fedt:
28 %
3.9 g
Alkohol:
3.7 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;