Oksegrydesteg med rødder

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Oksegrydesteg ca. 1 kg

25 g smør

1 hakket løg

2 fed hakket hvidløg

6 dl oksebouillion

2,5 dl madlavningsfløde

madkulør

10 enebær

300 g persillerødder
 
300 g pastinak

400 g gulerødder

3 spsk. olivenolie

4 kviste timian

salt & peber

Sådan gør du

Stegen krydres med salt og peber og brunes i smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse i 2 minutter. Tilsæt bouillon og enebær og lad det simre i 1,5 time.
Skræl rødderne og skær dem ilange stave og bag dem i ovnen i 1 time ved 180° C. Dryp med olie og krydr med timian, salt og peber.
Tag stegen op og hold den varm, si saucen og jævn den med madlavningsfløde, tilsæt evt. lidt madkulør, smag til med salt og peber.
Skær stegen i stykker og server med sauce og rødder.