4 personer
Oksegrydesteg ca. 1 kg
25 g smør
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
6 dl oksebouillion
2,5 dl madlavningsfløde
madkulør
10 enebær
300 g persillerødder
300 g pastinak
400 g gulerødder
3 spsk. olivenolie
4 kviste timian
salt & peber
Stegen krydres med salt og peber og brunes i smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse i 2 minutter. Tilsæt bouillon og enebær og lad det simre i 1,5 time.
Skræl rødderne og skær dem ilange stave og bag dem i ovnen i 1 time ved 180° C. Dryp med olie og krydr med timian, salt og peber.
Tag stegen op og hold den varm, si saucen og jævn den med madlavningsfløde, tilsæt evt. lidt madkulør, smag til med salt og peber.
Skær stegen i stykker og server med sauce og rødder.