HjemOpskrifterOksegrydesteg med rødder

Oksegrydesteg med rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg oksetykkam
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 dl oksebouillon
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • kulør
  • 10 enebær
  • 300 g persillerødder
  • 300 g pastinakker
  • 400 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 friske timiankviste
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Stegen krydres med salt og peber og brunes i smør.

  • 2.
    Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse i 2 minutter.

  • 3.
    Tilsæt bouillon og enebær og lad det simre i 1,5 time.

  • 4.
    Skræl rødderne og skær dem ilange stave og bag dem i ovnen i 1 time ved 180° C.

  • 5.
    Dryp med olie og krydr med timian, salt og peber.

  • 6.
    Tag stegen op og hold den varm, si saucen og jævn den med madlavningsfløde, tilsæt evt. lidt madkulør, smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skær stegen i stykker og server med sauce og rødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14087 kj / 3367 kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 112 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 27.2 %7.5 g
Kulhydrat: 14 %3.8 g
Fedt: 58.8 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;