HjemOpskrifterOksegrydesteg med rodfrugter og søde løg

Oksegrydesteg med rodfrugter og søde løg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 1 kg okse
  • 3 friske timiankviste
  • 3 laurbærblade
  • 5 fed hvidløg
  • 5 dl Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
  • 1 kg okse
fyld
  • 400 g knoldselleri I store tern
  • 400 g gulerødder I store stykker
  • 1 dl fløde
søde løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 rødløg i ringe
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk lys eddike
  • pynt: frisk timian
  • tilbehør: ris, kartofler eller pasta

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Brun oksegrydestegen af i smør på alle sider i en stor tykbundet gryde.

  • 2.
    Kom timian, laurbærblade, hvidløg i gryden sammen med tomat passata og oksefond.

  • 3.
    Lad retten simre under låg i 2 timer.

  • 4.
    Søde løg: varm olien op på en pande, sauter rødløg i ringe til de er let gyldne.

  • 5.
    Kom sukker og eddike ved og lad det små simre i panden i ca. 15 min til løgene er bløde og søde.

  • 6.
    Kom knoldselleri og gulerødder i retten og lad det koge med i 20 min.

  • 7.
    Tag kødet op og smag saucen til med fløde, salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1427 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
61 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 24.5 %1.0 g
Kulhydrat: 140.3 %6.0 g
Fedt: 85.6 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;