Oksegrydesteg med rodfrugter og søde løg

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
oksegrydesteg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør
1 stk. Oksegrydesteg 800-1000 g
3 kviste timian
3 stk. laurbærblade
5 fed hvidløg
5 dl Tomat passata
5 dl oksefond

Fyld:
400 g knoldselleri i store tern
400 g gulerødder i store stykker
1 dl fløde

Søde løg:
3 spsk. olivenolie
4 stk. rødløg i ringe
1-2 spsk. sukker
1 spsk. lys eddike

Pynt: Timian

Tilbehør: Kogte ris, kartofler eller pasta

Sådan gør du

Brun oksegrydestegen af i smør på alle sider i en stor tykbundet gryde.

Kom timian, laurbærblade, hvidløg i gryden sammen med tomat passata og oksefond.

Lad retten simre under låg i 2 timer.

Søde løg: varm olien op på en pande, sauter rødløg i ringe til de er let gyldne. Kom sukker og eddike ved og lad det små simre i panden i ca. 15 min til løgene er bløde og søde.

Kom knoldselleri og gulerødder i retten og lad det koge med i 20 min. Tag kødet op og smag saucen til med fløde, salt og peber.

Energi pr. person: 3917kJ / 933 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 25 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 49 %