HjemOpskrifterOksegryde med borlottibønner og gremolata

Oksegryde med borlottibønner og gremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g tørrede borlottibønner
  • 1 zittauerløg
  • 200 g gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 800 g oksebov i tern
  • salt og sort peber
  • 2 friske rosmarinkviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl vand
gremolata:
  • 1 bundt bredbladet persille
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 3 fed hvidløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg bønnerne i blød natten over i koldt vand.

  • 2.
    Sigt vandet fra, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand med salt, ca. 45 min.

  • 3.
    Sigt vandet fra.

  • 4.
    Skær løg i tern og gulerødder og bladselleri i skiver.

  • 5.
    Hak hvidløget fint.

  • 6.
    Varm 1 spsk. olie i en gryde, og brun oksekødet godt på alle sider.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, og tag kødet op og læg til side.

  • 8.
    Tilsæt resten af olien og kom løg, gulerødder og bladselleri i.

  • 9.
    Brun grøntsagerne i 5 min. og tilsæt så hvidløg, rosmarin og laurbærblade.

  • 10.
    Kom kødet tilbage i gryden sammen med flåede tomater og vin.

  • 11.
    Hæld vand ved, og kom låg på.

  • 12.
    Lad retten simre i 1½ time, til kødet er mørt.

  • 13.
    Kom så bønnerne i, og varm det igennem.

  • 14.
    Smag til med salt.

  • 15.
    Til gremolata hakkes persille og blandes med citronskal og knust hvidløg.

  • 16.
    Drys gremolataen over den færdige ret.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13242 kj / 3165 kcal
Næringsindhold pr. 100g
494 kj / 118 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 29.5 %8.6 g
Kulhydrat: 24.3 %7.1 g
Fedt: 41.9 %5.6 g
Alkohol: 4.3 %0.7 g
;