Oksegryde med borlottibønner og gremolata

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Oksegryde med borlottibønner og gremolata
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

300 g tørrede borlottibønner

1 løg

200 g gulerødder

3 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

800 g oksebov i tern

Salt og sort peber

2 kviste rosmarin

2 laurbærblade

1 dåse flåede tomater

2 dl rødvin

4 dl vand

 

Gremolata:

1 lille bundt bredbladet persille

Revet skal af 1 usprøjtet citron

1 fed hvidløg

Sådan gør du

Læg bønnerne i blød natten over i koldt vand. Sigt vandet fra, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand med salt, ca. 45 min. Sigt vandet fra.

Skær løg i tern og gulerødder og bladselleri i skiver. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie i en gryde, og brun oksekødet godt på alle sider. Krydr med salt og peber, og tag kødet op og læg til side. Tilsæt resten af olien og kom løg, gulerødder og bladselleri i. Brun grøntsagerne i 5 min. og tilsæt så hvidløg, rosmarin og laurbærblade. Kom kødet tilbage i gryden sammen med flåede tomater og vin. Hæld vand ved, og kom låg på. Lad retten simre i 1½ time, til kødet er mørt. Kom så bønnerne i, og varm det igennem. Smag til med salt.

Til gremolata hakkes persille og blandes med citronskal og knust hvidløg. Drys gremolataen over den færdige ret.

 

Energi pr. person: 2713KJ/648Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 4,2 g.