Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Julekager og konfekt
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Oksegryde med borlottibønner og gremolata
Oksegryde med borlottibønner og gremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
300 g tørrede borlottibønner
1 zittauerløg
200 g gulerødder
3 stilke bladselleri
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
800 g oksebov i tern
salt og sort peber
2 friske rosmarinkviste
2 laurbærblade
1 dåse flåede tomater
2 dl rødvin
4 dl vand
gremolata:
1 bundt bredbladet persille
revet skal af 1 citron (usprøjtet)
3 fed hvidløg
SÅDAN GØR DU
1.
Læg bønnerne i blød natten over i koldt vand.
2.
Sigt vandet fra, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand med salt, ca. 45 min.
3.
Sigt vandet fra.
4.
Skær løg i tern og gulerødder og bladselleri i skiver.
5.
Hak hvidløget fint.
6.
Varm 1 spsk. olie i en gryde, og brun oksekødet godt på alle sider.
7.
Krydr med salt og peber, og tag kødet op og læg til side.
8.
Tilsæt resten af olien og kom løg, gulerødder og bladselleri i.
9.
Brun grøntsagerne i 5 min. og tilsæt så hvidløg, rosmarin og laurbærblade.
10.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med flåede tomater og vin.
11.
Hæld vand ved, og kom låg på.
12.
Lad retten simre i 1½ time, til kødet er mørt.
13.
Kom så bønnerne i, og varm det igennem.
14.
Smag til med salt.
15.
Til gremolata hakkes persille og blandes med citronskal og knust hvidløg.
16.
Drys gremolataen over den færdige ret.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13242 kj / 3165 kcal
Næringsindhold pr. 100g
494 kj / 118 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.3 g
Protein:
29.5 %
8.6 g
Kulhydrat:
24.3 %
7.1 g
Fedt:
41.9 %
5.6 g
Alkohol:
4.3 %
0.7 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;