Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Oksegryde med borlottibønner og gremolata
Oksegryde med borlottibønner og gremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
300 g tørrede borlottibønner
1 løg
200 g gulerødder
3 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
800 g oksebove i tern
salt og sort peber
2 rosmarinkviste
2 laurbærblade
1 dåse flået tomat
2 dl rødvin
4 dl vand
gremolata:
1 bundt bredbladet persille
revet skal af 1 citron (usprøjtet)
1 fed hvidløg
Sådan gør du
1.
Læg bønnerne i blød natten over i koldt vand.
2.
Sigt vandet fra, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand med salt, ca. 45 min.
3.
Sigt vandet fra.
4.
Skær løg i tern og gulerødder og bladselleri i skiver.
5.
Hak hvidløget fint.
6.
Varm 1 spsk. olie i en gryde, og brun oksekødet godt på alle sider.
7.
Krydr med salt og peber, og tag kødet op og læg til side.
8.
Tilsæt resten af olien og kom løg, gulerødder og bladselleri i.
9.
Brun grøntsagerne i 5 min. og tilsæt så hvidløg, rosmarin og laurbærblade.
10.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med flåede tomater og vin.
11.
Hæld vand ved, og kom låg på.
12.
Lad retten simre i 1½ time, til kødet er mørt.
13.
Kom så bønnerne i, og varm det igennem.
14.
Smag til med salt.
15.
Til gremolata hakkes persille og blandes med citronskal og knust hvidløg.
16.
Drys gremolataen over den færdige ret.
SPISETID opskrift
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13131 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.3 g
Protein:
29.6 %
8.5 g
Kulhydrat:
24.2 %
7.0 g
Fedt:
41.3 %
5.5 g
Alkohol:
4.9 %
0.8 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;