HjemOpskrifterOksefilet med tonnatodressing

Oksefilet med tonnatodressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1.5 kg oksefileter
  • salt & sort peber
  • bomuldssnor
  • 1 dåse tun i vand
  • 2 hårdkogte æg
  • 50 g kapers
  • 4 ansjosfileter i olie
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 spsk olivenolie
  • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk vand
  • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
  • frisk oregano
  • 80 g kapersbær

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr kødet hele vejen rundt med salt og peber.

  • 2.
    Snør evt. stegen sammen med kødsnor for at sikre en ensartet stegning.

  • 3.
    Kom stegen i en bradepande og brun den i ovnen ved 225° C. i 20 min.

  • 4.
    Sænk temperaturen til 175 gr. og steg færdig i 50 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 60° C. for rosastegt kød.

  • 5.
    Lad kødet trække med snoren stadig på i en time, til det er lunt.

  • 6.
    Tag snoren af og skær kødet i tynde skiver.

  • 7.
    Til dressingen kommes tun, æg, kapers, ansjoser og mayonnaise i en blender og blendes sammen til en creme.

  • 8.
    Smag til med citronsaft og fortynd dressingen lidt med vand, så den har en let flydende konsistens.

  • 9.
    Anret kødet på et fad og kom dressingen over.

  • 10.
    Pynt med små stykker citron, plukket oregano og kapersbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14336 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
647 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 46 %17.5 g
Kulhydrat: 1.8 %0.7 g
Fedt: 52.2 %9.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;