Oksefilet med tonnatodressing

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 oksefilet, ca. 1,5 kg
Salt og peber
Kødsnor
1 dåse tun i vand
2 hårdkogte æg
50 g kapers
4 ansjosfileter i olie
4 spsk mayonnaise
4 spsk olivenolie
saften af ½ citron
2-3 spsk vand
Pynt: ½ citron, frisk oregano og 80 g kapersbær

Sådan gør du

Krydr kødet hele vejen rundt med salt og peber.

Snør evt. stegen sammen med kødsnor for at sikre en ensartet stegning.

Kom stegen i en bradepande og brun den i ovnen ved 225° C. i 20 min.

Sænk temperaturen til 175 gr. og steg færdig i 50 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 60° C. for rosastegt kød.

Lad kødet trække med snoren stadig på i en time, til det er lunt.

Tag snoren af og skær kødet i tynde skiver.

Til dressingen kommes tun, æg, kapers, ansjoser og mayonnaise i en blender og blendes sammen til en creme.

Smag til med citronsaft og fortynd dressingen lidt med vand, så den har en let flydende konsistens.

Anret kødet på et fad og kom dressingen over.

Pynt med små stykker citron, plukket oregano og kapersbær.

 

Energi pr. person: 1860KJ/444Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 3,7 g.

Kulhydrat: 18,6 g.

Fedt: 10,2 g.