HjemOpskrifterOksefilet med senneps-urtetopping

Oksefilet med senneps-urtetopping

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1.5 kg oksefileter
  • 1 dagsgammelt franskbrød
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk estragonblade
  • 25 g smør
  • salt & sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tør kødet tørt med et stykke køkkenrulle og krydr hele vejen rundt med salt og peber.

  • 2.
    Brun kødet i ovnen i 20 min ved 225° C.

  • 3.
    Tag det ud af ovnen og sænk temperaturen til 175° C.

  • 4.
    Skær brødet i grove tern og kom det i en foodprocessor sammen med 1 spsk dijonsennep, grov sennep, hvidløg, estragon og salt.

  • 5.
    Blend det sammen til en grov rasp.

  • 6.
    Alternativt kan du rive brødet på et rivejern og blande med de øvrige, finthakkede ingredienser.

  • 7.
    Smør 1 spsk dijonsennep på oversiden af stegen og klem så raspen fast der på.

  • 8.
    Steg kødet færdig i ovnen i ca. 40 min eller til centrumtemperaturen måler 56° C for medium-rare stegning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
567 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 61.4 %20.5 g
Kulhydrat: 3.8 %1.3 g
Fedt: 34.8 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;