Oksefilet med senneps-urtetopping

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 oksefilet, ca. 1,5 kg
100 g dagsgammelt franskbrød
2 spsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
1 fed hvidløg
3 spsk frisk estragon
25 g smør
Salt og sort peber

Sådan gør du

Tør kødet tørt med et stykke køkkenrulle og krydr hele vejen rundt med salt og peber.

Brun kødet i ovnen i 20 min ved 225° C.

Tag det ud af ovnen og sænk temperaturen til 175° C.

Skær brødet i grove tern og kom det i en foodprocessor sammen med 1 spsk dijonsennep, grov sennep, hvidløg, estragon og salt.

Blend det sammen til en grov rasp.

Alternativt kan du rive brødet på et rivejern og blande med de øvrige, finthakkede ingredienser.

Smør 1 spsk dijonsennep på oversiden af stegen og klem så raspen fast der på.

Steg kødet færdig i ovnen i ca. 40 min eller til centrumtemperaturen måler 56° C for medium-rare stegning.

 

Energi pr. person: 1500KJ/358Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 20 g.

Kulhydrat: 0,3 g.

Fedt: 6,9 g.