HjemOpskrifterOkse ragù af okseskank med pasta

Okse ragù af okseskank med pasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg okseskank
  • salt og sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 175 g knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flået tomat
  • 3 dl vand
  • 400 g frisk pasta
  • tilbehør: parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær 3-4 snit ind i hver skive okseskank og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Varm olien i en gryde og brun kødet på begge sider.

  • 3.
    Tag kødet op og læg til side.

  • 4.
    Skær selleri, gulerødder og løg i små tern og hak hvidløget.

  • 5.
    Kom grøntsagerne i gryden og steg dem i ca. 5 min. til de begynder at tage farve.

  • 6.
    Kom kødet tilbage i gryden sammen med grofthakket persille, laurbærblad, rødvin, flåede tomater og vand.

  • 7.
    Lad kødet simre i 2 timer til det er helt mørt.

  • 8.
    Brug en gaffel til at dele kødet i mindre stykker og fisk benene op af saucen.

  • 9.
    Smag til med salt og peber og server med friskkogt pasta.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13454 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 52.8 %15.2 g
Kulhydrat: 16.6 %4.8 g
Fedt: 25.8 %3.4 g
Alkohol: 4.8 %0.8 g
;