4 personer
500 g okseskank i skiver (osso buco)
Salt og sort peber
1 spsk. olivenolie
175 g knoldselleri
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 laurbærblad
2 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
3 dl vand
400 g pasta, f.eks. fettuccine eller papardelle
Tilbehør: Parmesan
Skær 3-4 snit ind i hver skive okseskank og krydr med salt og peber. Varm olien i en gryde og brun kødet på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Skær selleri, gulerødder og løg i små tern og hak hvidløget. Kom grøntsagerne i gryden og steg dem i ca. 5 min. til de begynder at tage farve. Kom kødet tilbage i gryden sammen med grofthakket persille, laurbærblad, rødvin, flåede tomater og vand. Lad kødet simre i 2 timer til det er helt mørt.
Brug en gaffel til at dele kødet i mindre stykker og fisk benene op af saucen. Smag til med salt og peber og server med friskkogt pasta.
Energi pr. person: 2569KJ/614Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,3 g.
Kulhydrat: 16,5 g.
Fedt: 2,3 g.