Okse ragù af okseskank med pasta

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Okse ragù af okseskank med pasta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g okseskank i skiver (osso buco)

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

175 g knoldselleri

2 gulerødder

1 løg

2 fed hvidløg

1 håndfuld bredbladet persille

1 laurbærblad

2 dl rødvin

1 dåse flåede tomater

3 dl vand

400 g pasta, f.eks. fettuccine eller papardelle

 

Tilbehør: Parmesan

Sådan gør du

Skær 3-4 snit ind i hver skive okseskank og krydr med salt og peber. Varm olien i en gryde og brun kødet på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Skær selleri, gulerødder og løg i små tern og hak hvidløget. Kom grøntsagerne i gryden og steg dem i ca. 5 min. til de begynder at tage farve. Kom kødet tilbage i gryden sammen med grofthakket persille, laurbærblad, rødvin, flåede tomater og vand. Lad kødet simre i 2 timer til det er helt mørt.

Brug en gaffel til at dele kødet i mindre stykker og fisk benene op af saucen. Smag til med salt og peber og server med friskkogt pasta. 

 

Energi pr. person: 2569KJ/614Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,3 g.
Kulhydrat: 16,5 g.
Fedt: 2,3 g.