Ølkage

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Ølkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

33 cl hvidtøl/nisseøl

225 g brun farin

200 g lys sirup

425 g hvedemel

½ tsk stødt muskat
1 spsk kanel

1½ tsk stødt ingefær

1 tsk stødte nelliker

1 tsk natron 

Sådan gør du

Bland øl med farin og sirup. Bland mel sammen med krydderier og natron, og rør det i ølblandingen. Forbered en 2-liters sandkageform med bagepapir, og kom dejen i. Bag kagen i 1 time ved 175°C. Lad den køle af, og spis den i skiver med smør på. Opbevares i plastpose i op til 1 uge. Kan også fryses.

 

Energi pr. 100g: 1116KJ/267Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 3,6 g.

Kulhydrat: 61,2 g.

Fedt: 0,6 g.