Ølkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 225 g brun farin
  • 1 flaske hvidtøl
  • 200 g lys sirup
  • 425 g hvedemel
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1.5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk natron

Sådan gør du

  • 1.
    Bland øl med farin og sirup.

  • 2.
    Bland mel sammen med krydderier og natron, og rør det i ølblandingen.

  • 3.
    Forbered en 2-liters sandkageform med bagepapir, og kom dejen i.

  • 4.
    Bag kagen i 1 time ved 175°C.

  • 5.
    Lad den køle af, og spis den i skiver med smør på.

  • 6.
    Opbevares i plastpose i op til 1 uge.

  • 7.
    Kan også fryses.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13291 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1109 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 4.9 %3.2 g
Kulhydrat: 91.6 %59.8 g
Fedt: 2.5 %0.8 g
Alkohol: 1 %0.4 g
;