Ølglaseret andebryst med granatæblegremolata

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ølglaseret andebryst med granatæblegremolata
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Ølglaze:

2 skalotteløg

2 dl mørk øl, f.eks. juleøl eller ale

½ dl HP Sauce

½ dl ketchup

2 spsk. vindruekerneolie

1 stjerneanis

Revet skal af ½ usprøjtet appelsin

1 tsk. groft salt

Sort peber

 

2 andebryster

Kerner fra 1 granatæble

1 håndfuld kruspersille

1 fed hvidløg

Revet skal af ½ usprøjtet appelsin

Salt og sort peber

Sådan gør du

Til glaze hakkes skalotteløg fint, og kommes i en gryde sammen med øl, HP Sauce, ketchup, vindruekerneolie, stjerneanis, appelsinskal, salt og sort peber. Lad marinaden simre i 10 min., og lad den køle lidt af. Brun andebrystet på begge sider i en pande. Start med skindsiden nedad, så noget af fedtet kan smelte fra. Kom andebrysterne over i et ovnfast fad, og pensl dem med ølglaze på alle sider. Steg færdig i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Pensl med mere glaze undervejs. Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
Bland granatæblekerner med hakket persille, knust hvidløg og appelsinskal, og smag til med salt og peber. Anret andebrystet på et fad, og drys gremolata henover.

 

Energi pr. pers: 970KJ/227Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 4,2 g.