HjemOpskrifterØlglaseret andebryst med granatæblegremolata
Ølglaseret andebryst med granatæblegremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
ølglaze:
2 skalotteløg
2 dl mørke øl
3 spsk (0.5 dl) HP sauce
0.5 dl tomatketchup
2 spsk vindruekerneolie
1 stjerneanis
revet skal af 0.5 appelsin
1 tsk groft salt
sort peber
2 andebryster med skind
kerner fra 1 granatæble
1 dl kruspersille
1 fed hvidløg
revet skal af 0.5 appelsin
salt og sort peber
Sådan gør du
1.
Til glaze hakkes skalotteløg fint, og kommes i en gryde sammen med øl, HP Sauce, ketchup, vindruekerneolie, stjerneanis, appelsinskal, salt og sort peber.
2.
Lad marinaden simre i 10 min., og lad den køle lidt af.
3.
Brun andebrystet på begge sider i en pande.
4.
Start med skindsiden nedad, så noget af fedtet kan smelte fra.
5.
Kom andebrysterne over i et ovnfast fad, og pensl dem med ølglaze på alle sider.
6.
Steg færdig i ovnen ved 175°C i 10-15 min.
7.
Pensl med mere glaze undervejs.
8.
Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
9.
Bland granatæblekerner med hakket persille, knust hvidløg og appelsinskal, og smag til med salt og peber.
10.
Anret andebrystet på et fad, og drys gremolata henover.