HjemOpskrifterØlglaseret andebryst med granatæblegremolata

Ølglaseret andebryst med granatæblegremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
ølglaze:
  • 2 skalotteløg
  • 2 dl mørke øl
  • 3 spsk (0.5 dl) HP sauce
  • 0.5 dl tomatketchup
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 1 stjerneanis
  • revet skal af 0.5 appelsin
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
  • 2 andebryster med skind
  • kerner fra 1 granatæble
  • 1 dl kruspersille
  • 1 fed hvidløg
  • revet skal af 0.5 appelsin
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til glaze hakkes skalotteløg fint, og kommes i en gryde sammen med øl, HP Sauce, ketchup, vindruekerneolie, stjerneanis, appelsinskal, salt og sort peber.

  • 2.
    Lad marinaden simre i 10 min., og lad den køle lidt af.

  • 3.
    Brun andebrystet på begge sider i en pande.

  • 4.
    Start med skindsiden nedad, så noget af fedtet kan smelte fra.

  • 5.
    Kom andebrysterne over i et ovnfast fad, og pensl dem med ølglaze på alle sider.

  • 6.
    Steg færdig i ovnen ved 175°C i 10-15 min.

  • 7.
    Pensl med mere glaze undervejs.

  • 8.
    Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.

  • 9.
    Bland granatæblekerner med hakket persille, knust hvidløg og appelsinskal, og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Anret andebrystet på et fad, og drys gremolata henover.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5451 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
408 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 39.2 %9.4 g
Kulhydrat: 19.9 %4.8 g
Fedt: 37.8 %4.2 g
Alkohol: 3.1 %0.4 g
;