Ølbraiserede kæber af gris - med lidt snyd

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Ølbraiserede svinekæber
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 løg

Ca. 1 kg sousvide tilberedte kæber af gris

1 spsk smør

1 spsk olivenolie

3-4 blade salvie

1 lille bundt timian

2½ dl kalvebouillon

2½ dl mørk øl

1 spsk smør

1 spsk olivenolie

1 kg kartofler

1 knoldselleri

1 helt hvidløg

50 g smør

1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, purløg, timian, estragon

Sådan gør du

Skær løg i strimler og steg dem i en gryde med olie og smør til de begynder at tage farve. Kom salvie, timian, kalvebouillon og øl i gryden og læg kæberne i. Lad retten simre under låg i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand sammen med hvidløgsfed fra et helt hvidløg, gem en kop af kogevandet og sigt resten fra. Mos kartofler, selleri og hvidløg sammen med smør og brug kogevandet til at løsne op i mosen. Smag til med salt og peber og rør en håndfuld hakkede krydderurter i.

 

Energi pr. person: 3216KJ/769Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 6,8 g.
Fedt: 3,4 g.