HjemOpskrifterØlbraiserede kæber af gris - med lidt snyd

Ølbraiserede kæber af gris - med lidt snyd

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 løg
  • 1 spsk smør
  • 1 kg grisekæbe
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 blade frisk salvie
  • 1 bundt frisk timian
  • 2.5 dl kalvebouillon
  • 2.5 dl mørke øl
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kg kartoffel
  • 1 knoldselleri
  • 1 helt hvidløg
  • 50 spsk smør
  • 15 g krydderurter

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i strimler og steg dem i en gryde med olie og smør til de begynder at tage farve.

  • 2.
    Kom salvie, timian, kalvebouillon og øl i gryden og læg kæberne i.

  • 3.
    Lad retten simre under låg i ca. 20 min.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i grove tern.

  • 6.
    Kog dem møre i usaltet vand sammen med hvidløgsfed fra et helt hvidløg, gem en kop af kogevandet og sigt resten fra.

  • 7.
    Mos kartofler, selleri og hvidløg sammen med smør og brug kogevandet til at løsne op i mosen.

  • 8.
    Smag til med salt og peber og rør en håndfuld hakkede krydderurter i.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16154 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 5.4 %1.4 g
Kulhydrat: 25.1 %6.5 g
Fedt: 68.2 %8.1 g
Alkohol: 1.3 %0.2 g
;