4 personer
125 g bacon i skiver
2 spsk solsikkefrø
1 spsk hørfrø
1 spsk sesamfrø
1 spsk græskarfrø
2 spsk lys sirup + ekstra til servering
225 g sigtet ølandshvedemel
2 spsk sukker
1½ tsk bagepulver
2½ dl letmælk
2 æg
25 g smeltet smør + ekstra til stegning
Steg bacon sprød i en tør pande og læg på køkkenrulle. Bland frøene med 2 spsk sirup og fordel i en lille bradepande. Rist det sprødt i ovnen ved 180°C i 10 min. Til pandekager blandes mel med sukker, bagepulver, æg og smeltet smør til en lind dej. Steg små pandekager i smør. Når dejen danner små bobler, skal pandekagerne vendes. Server med bacon, ristede kerner og ekstra sirup.
Energi pr. person: 2234KJ/534Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,4 g.
Kulhydrat: 22,6 g.
Fedt: 12,5 g.