Ølandspancakes med bacon, kernedrys og sirup

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Ølandspancakes med bacon, kernedrys og sirup
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

125 g bacon i skiver

2 spsk solsikkefrø

1 spsk hørfrø

1 spsk sesamfrø

1 spsk græskarfrø

2 spsk lys sirup + ekstra til servering

 225 g sigtet ølandshvedemel

2 spsk sukker

1½ tsk bagepulver

2½ dl letmælk

2 æg

25 g smeltet smør +  ekstra til stegning

Sådan gør du

Steg bacon sprød i en tør pande og læg på køkkenrulle. Bland frøene med 2 spsk sirup og fordel i en lille bradepande. Rist det sprødt i ovnen ved 180°C i 10 min. Til pandekager blandes mel med sukker, bagepulver, æg og smeltet smør til en lind dej. Steg små pandekager i smør. Når dejen danner små bobler, skal pandekagerne vendes. Server med bacon, ristede kerner og ekstra sirup.

 

Energi pr. person: 2234KJ/534Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,4 g.

Kulhydrat: 22,6 g.

Fedt: 12,5 g.