HjemOpskrifterØkologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp
Økologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
600 g økologisk svinemørbrader
0.5 tsk friskkværnet peber
0.5 tsk salt
1 spsk smør
Salat
1 blomkål
600 g kartofler
1 spsk olivenolie
2 forårsløg
1 dl kruspersille
50 g rucolasalat
Muskat-og citrondyp
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
1 fed hvidløg
0.5 tsk stødt muskatnød
1 dl rapsolie
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Start med salaten: Skær blomkål og kartofler i mindre stykker, kom dem på en bageplade sammen med lidt fedtstof og tilbered i ovnen i cirka 25 minutter ved 200°C.
2.
Snit forårsløg, og hak persille fint.
3.
Bland æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, revet citronskal, revet hvidløg, fintrevet muskatnød og olie i en høj fladbundet skål.
4.
Sæt en stavblender i bunden af skålen, og løft den langsomt op til overfladen, mens den kører.
5.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
6.
Dup mørbradbøfferne tørre, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
7.
Kom smør på en stegepande, og steg indtil de er gennemstegte.
8.
Servér de stegte mørbradbøffer sammen med blomkål og kartofler, frisk rucola, snittede forårsløg, friskhakket persille og muskat-og citrondyp.