HjemOpskrifterØkologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp

Økologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g økologisk svinemørbrader
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
  • 1 spsk smør
Salat
  • 1 blomkål
  • 600 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 forårsløg
  • 1 dl kruspersille
  • 50 g rucolasalat
Muskat-og citrondyp
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 1 dl rapsolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Start med salaten: Skær blomkål og kartofler i mindre stykker, kom dem på en bageplade sammen med lidt fedtstof og tilbered i ovnen i cirka 25 minutter ved 200°C.

  • 2.
    Snit forårsløg, og hak persille fint.

  • 3.
    Bland æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, revet citronskal, revet hvidløg, fintrevet muskatnød og olie i en høj fladbundet skål.

  • 4.
    Sæt en stavblender i bunden af skålen, og løft den langsomt op til overfladen, mens den kører.

  • 5.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Dup mørbradbøfferne tørre, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

  • 7.
    Kom smør på en stegepande, og steg indtil de er gennemstegte.

  • 8.
    Servér de stegte mørbradbøffer sammen med blomkål og kartofler, frisk rucola, snittede forårsløg, friskhakket persille og muskat-og citrondyp.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9637 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.4 %7.7 g
Kulhydrat: 20.6 %6.0 g
Fedt: 53 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;