Økologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Økologiske mørbradbøffer med salat og muskat- og citrondyp
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g økologiske mørbradbøffer fra Dansk Frilandsgris

0,5 tsk friskkværnet sort peber

0,5 tsk salt

1 spsk smør

 

Salat:

1 stk blomkål 

600 g kartofler

1 spsk olivenolie

2 forårsløg 

1 dl persille

50 g rucola

 

Muskat-og citrondyp:

1 pasteuriseret æggeblomme

1 tsk dijonsennep

1 tsk hvidvinseddike

1 spsk revet citronskal

1 lille fed hvidløg

0,5 tsk muskatnød

1 dl rapsolie

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber
 

Sådan gør du

Start med salaten: Skær blomkål og kartofler i mindre stykker, kom dem på en bageplade sammen med lidt fedtstof og tilbered i ovnen i cirka 25 minutter ved 200°C. Snit forårsløg, og hak persille fint. 

Bland æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, revet citronskal, revet hvidløg, fintrevet muskatnød og olie i en høj fladbundet skål. Sæt en stavblender i bunden af skålen, og løft den langsomt op til overfladen, mens den kører. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Dup mørbradbøfferne tørre, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Kom smør på en stegepande, og steg indtil de er gennemstegte. 

Servér de stegte mørbradbøffer sammen med blomkål og kartofler, frisk rucola, snittede forårsløg, friskhakket persille og muskat-og citrondyp.

 

Energi pr. person: 2520 kJ / 600 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 7,5 g