Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Økologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce
Økologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
500 g økologiske oksemørbradbøffer
Rødvinssauce
2 økologiske skalotteløg
3 dl rødvin
2 laurbærblade
3 timianblade
0.5 tsk sort peber
0.3 liter koncentreret kalvefond
2 spsk smør
Fennikelsalat
1 økologiske fennikel
0.5 dl pinjekerne
50 g parmigiano reggiano
2 spsk olivenolie
3 spsk citroner
100 g rucolasalat
0.5 tsk flagesalt
0.5 tsk sort peber
Sauterede svampe
250 g økologiske blandede svampe
50 spsk smør
2 fed hvidløg
1 timianblad
0.5 tsk salt
Sådan gør du
1.
Start med rødvinssaucen: Skær skalotteløg i både, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med rødvin, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber.
2.
Lad blandingen reducere, til den begynder at tykne en smule.
3.
Si løg, laurbærblade og timian fra og kom saucen tilbage i gryden.
4.
Tilsæt fortyndet kalvefond og lad saucen koge i 15 minutter.
5.
Smag saucen til med en smule sukker, hvis den er lidt for syrlig.
6.
Tilsæt herefter smør.
7.
Smag til med friskkværnet sort peber.
8.
Skær fennikel i tynde strimler, og læg dem i isvand, så de krøller pænt.
9.
Rist pinjekernerne på en middelvarm pande, til de er gyldenbrune.
10.
Skær tynde skiver af parmesan.
11.
Bland olivenolie, saft fra citron, flagesalt og friskkværnet sort peber til en dressing.
12.
Vend dressingen sammen med fennikel og rucola.
13.
Drys med ristede pinjekerner og parmesanflager.
14.
Krydr mørbradbøfferne med salt og friskkværnet sort peber.
15.
Kom bøfferne på en varm grill eller grillpande med lidt fedstof.
16.
Grill dem i ca. 5-7 minutter, til de er gennemstegte.
17.
Skyl og del de store svampe i halve.
18.
Kom smør, timian og knuste hvidløg på en pande.
19.
Tilsæt svampe og lad dem sautere ved høj varme i ca. 2-5 minutter, så de stadig har bid.
20.
Krydr med salt.
21.
Servér de grillede mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10527 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
519 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
24.9 %
7.6 g
Kulhydrat:
8.2 %
2.5 g
Fedt:
57.7 %
8.1 g
Alkohol:
9.2 %
1.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;