Økologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Økologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g økologiske mørbradbøffer

 

Rødvinssauce:

2 stk økologiske skalotteløg

3 dl rødvin

2 stk laurbærblade

3 timiankviste

0,5 tsk friskkværnet sort peber

3 dl kalvefond, fortyndet

2 spsk smør

 

Fennikelsalat: 

1 stk økologisk fennikel 

0,5 dl pinjekerner

50 g parmesan 

2 spsk olivenolie

3 spsk citron 

100 g rucola

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

Sauterede svampe:

250 g økologisk svampemix

50 g smør 

2 fed hvidløg

1 timiankvist

0,5 tsk salt
 

Sådan gør du

Start med rødvinssaucen: Skær skalotteløg i både, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med rødvin, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber. Lad blandingen reducere, til den begynder at tykne en smule. Si løg, laurbærblade og timian fra og kom saucen tilbage i gryden. Tilsæt fortyndet kalvefond og lad saucen koge i 15 minutter. Smag saucen til med en smule sukker, hvis den er lidt for syrlig. Tilsæt herefter smør. Smag til med friskkværnet sort peber. 

Skær fennikel i tynde strimler, og læg dem i isvand, så de krøller pænt. Rist pinjekernerne på en middelvarm pande, til de er gyldenbrune. Skær tynde skiver af parmesan. Bland olivenolie, saft fra citron, flagesalt og friskkværnet sort peber til en dressing. Vend dressingen sammen med fennikel og rucola. Drys med ristede pinjekerner og parmesanflager.

Krydr mørbradbøfferne med salt og friskkværnet sort peber. Kom bøfferne på en varm grill eller grillpande med lidt fedstof. Grill dem i ca. 5-7 minutter, til de er gennemstegte.

Skyl og del de store svampe i halve. Kom smør, timian og knuste hvidløg på en pande. Tilsæt svampe og lad dem sautere ved høj varme i ca. 2-5 minutter, så de stadig har bid. Krydr med salt. 

Servér de grillede mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce. 

 

Energi pr. person: 2429 kJ / 578 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 2 g
Alkohol: 1 g