HjemOpskrifterØkologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce

Økologiske mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g økologiske oksemørbradbøffer
Rødvinssauce
  • 2 økologiske skalotteløg
  • 3 dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 3 timianblade
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.3 liter koncentreret kalvefond
  • 2 spsk smør
Fennikelsalat
  • 1 økologiske fennikel
  • 0.5 dl pinjekerne
  • 50 g parmigiano reggiano
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk citroner
  • 100 g rucolasalat
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk sort peber
Sauterede svampe
  • 250 g økologiske blandede svampe
  • 50 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 timianblad
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Start med rødvinssaucen: Skær skalotteløg i både, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med rødvin, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber.

  • 2.
    Lad blandingen reducere, til den begynder at tykne en smule.

  • 3.
    Si løg, laurbærblade og timian fra og kom saucen tilbage i gryden.

  • 4.
    Tilsæt fortyndet kalvefond og lad saucen koge i 15 minutter.

  • 5.
    Smag saucen til med en smule sukker, hvis den er lidt for syrlig.

  • 6.
    Tilsæt herefter smør.

  • 7.
    Smag til med friskkværnet sort peber.

  • 8.
    Skær fennikel i tynde strimler, og læg dem i isvand, så de krøller pænt.

  • 9.
    Rist pinjekernerne på en middelvarm pande, til de er gyldenbrune.

  • 10.
    Skær tynde skiver af parmesan.

  • 11.
    Bland olivenolie, saft fra citron, flagesalt og friskkværnet sort peber til en dressing.

  • 12.
    Vend dressingen sammen med fennikel og rucola.

  • 13.
    Drys med ristede pinjekerner og parmesanflager.

  • 14.
    Krydr mørbradbøfferne med salt og friskkværnet sort peber.

  • 15.
    Kom bøfferne på en varm grill eller grillpande med lidt fedstof.

  • 16.
    Grill dem i ca. 5-7 minutter, til de er gennemstegte.

  • 17.
    Skyl og del de store svampe i halve.

  • 18.
    Kom smør, timian og knuste hvidløg på en pande.

  • 19.
    Tilsæt svampe og lad dem sautere ved høj varme i ca. 2-5 minutter, så de stadig har bid.

  • 20.
    Krydr med salt.

  • 21.
    Servér de grillede mørbradbøffer med fennikelsalat, sauterede svampe og rødvinssauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10527 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
519 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 24.9 %7.6 g
Kulhydrat: 8.2 %2.5 g
Fedt: 57.7 %8.1 g
Alkohol: 9.2 %1.6 g
;