Øko pizza til børn

60-90 min

Ingredienser

Hjemmelavet pizzadej: (8 små eller 4 store)

25 g økologisk gær

2,5 dl lunken vand

1 tsk. salt

2 spsk. olivenolie

400 g hvedemel tipo 00

 

Tomatsauce:

2,5 dl tomatsauce

Salt og kværnet peber

 

Topping:

2 stk. frisk økologisk mozzarella

32 skiver økologisk spegepølse

50 g frisk økologisk rucola

 

Ekstra pynt til pizza variant:

Strimler af 1 gul peberfrugt

Opløs gær i lunken vand, kom salt og olivenolie i. Rør hvedemel i lidt af gangen og gerne på en røremaskine i ca. 5 -7 minutter. Lad den hvile i ca.  45 minutter til dobbelt størrelse.

Del dejen i 8 små boller og rul hver bolle tyndt ud til en mini-pizza eller lav 4 store.

Fordel tomatsauce, spegepølse og stykker af frisk mozzarella.

Bages på varm bagesten i ca. 8-10 minutter  ved 275 grader°. Hold godt øje.

Server med frisk rucola og evt. en variant med strimler af gul peber.

 

 

 

 

Energi pr. person:   3841Kj/  915 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,9 g.
Kulhydrat: 18,6 g.

Fedt: 12 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
oeko_pizza_til_boern

Opløs gær i lunken vand, kom salt og olivenolie i. Rør hvedemel i lidt af gangen og gerne på en røremaskine i ca. 5 -7 minutter. Lad den hvile i ca.  45 minutter til dobbelt størrelse.

Del dejen i 8 små boller og rul hver bolle tyndt ud til en mini-pizza eller lav 4 store.

Fordel tomatsauce, spegepølse og stykker af frisk mozzarella.

Bages på varm bagesten i ca. 8-10 minutter  ved 275 grader°. Hold godt øje.

Server med frisk rucola og evt. en variant med strimler af gul peber.

 

 

 

 

Energi pr. person:   3841Kj/  915 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,9 g.
Kulhydrat: 18,6 g.

Fedt: 12 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN