HjemOpskrifterNye kartofler med sommergrønt og cremet vinaigrette

Nye kartofler med sommergrønt og cremet vinaigrette

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk sød fransk sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 dl økologisk creme fraiche 9%
  • salt og sort peber
  • 500 g kogte, kolde nye kartofler
  • 150 g ærter (optøede eller friske der er blancheret 1 min)
  • 150 g haricots verts (grønne bønner)
  • 1 1 håndfuld krydderurt fx kørvel, persille, basilikum eller ærteskud

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør en dressing af begge slags sennep, eddike, olivenolie og creme fraiche.

  • 2.
    Smag til med salt og peber.

  • 3.
    Skær kartofler i skiver og kom i en salatskål sammen med ærter.

  • 4.
    Nip bønnerne og kog dem 4 min. i letsaltet vand.

  • 5.
    Skyl med koldt vand og kom i salaten.

  • 6.
    Vend sammen med dressingen og pynt med krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4464 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 8.6 %2.2 g
Kulhydrat: 33.7 %8.7 g
Fedt: 57.7 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;