HjemOpskrifterNye kartofler med krydderurter og rørt friskost

Nye kartofler med krydderurter og rørt friskost

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g røde snackpebere
  • 1 kg ny kartoffel
  • 1 tsk salt
    rørt friskost:
    • 200 g flødeost naturel
    • 2 spsk mælk
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sort peber
    • 0.5 tsk røget paprika
    • 1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
    • grillet rød snackpeber i tern
      friske krydderurter:
      • 2 spsk mynte
      • 2 spsk frisk timian
      • 2 spsk frisk koriander
      • 6- 8 spiselige blomster
      • 3 spsk olivenolie
      • salt og friskkværnet peber
        pynt:
        • spiselig blomst

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Kom snackpeber i et lille ovnfast fad.

        • 2.
          Grill den i ca. 20 minutter under opsyn.

        • 3.
          Den må gerne blive helt sort.

        • 4.
          Kom den grillede peberfrugt i en frysepose og lad den køle lidt af.

        • 5.
          Pil herefter skallen af og skær den i små tern.

        • 6.
          Rør flødeost, mælk, salt, peber, røget paprika og citronskal godt sammen.

        • 7.
          Vend tern af grillet peberfrugt i den rørte blanding.

        • 8.
          Skyl og kog kartofler, til de er møre.

        • 9.
          Anret kogte kartofler på et fad og top med små portioner af rørt friskost.

        • 10.
          Drys krydderurter på toppen, dryp med olivenolie og drys lidt salt og kværnet peber på.

        • 11.
          Pynt med spiselige blomster.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        6153 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        436 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.5 g
        Protein: 6.8 %1.7 g
        Kulhydrat: 38.4 %9.8 g
        Fedt: 54.8 %6.5 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;