Nye kartofler med krydderurter og rørt friskost

30-60 min
4 personer

Ingredienser

100 g rød sød snackpeber

1 kg nye kartofler

1 tsk salt

 

Rørt friskost:

200 g flødeost naturel

2 spsk mælk

1 tsk salt

1 tsk peber

½ tsk røget paprika

1 spsk revet citronskal

Grillet sød snackpeber i tern

 

Friske krydderurter:

2 spsk mynte

2 spsk timian

2 spsk koriander

6-8 stk spiselige blomster

3 spsk olivenolie

Salt og kværnet peber

 

Pynt: Spiselige blomster

Om råvarerne

Kom snackpeber i et lille ovnfast fad. Grill den i ca. 20 minutter under opsyn. Den må gerne blive helt sort. Kom den grillede peberfrugt i en frysepose og lad den køle lidt af. Pil herefter skallen af og skær den i små tern.

 

Rør flødeost, mælk, salt, peber, røget paprika og citronskal godt sammen. Vend tern af grillet peberfrugt i den rørte blanding.

 

Skyl og kog kartofler, til de er møre. Anret kogte kartofler på et fad og top med små portioner af rørt friskost. Drys krydderurter på toppen, dryp med olivenolie og drys lidt salt og kværnet peber på. Pynt med spiselige blomster.

 

Energi pr. person: 1968 kJ / 467 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 7,5 g

Kulhydrat: 12,0 g

Kom snackpeber i et lille ovnfast fad. Grill den i ca. 20 minutter under opsyn. Den må gerne blive helt sort. Kom den grillede peberfrugt i en frysepose og lad den køle lidt af. Pil herefter skallen af og skær den i små tern.

 

Rør flødeost, mælk, salt, peber, røget paprika og citronskal godt sammen. Vend tern af grillet peberfrugt i den rørte blanding.

 

Skyl og kog kartofler, til de er møre. Anret kogte kartofler på et fad og top med små portioner af rørt friskost. Drys krydderurter på toppen, dryp med olivenolie og drys lidt salt og kværnet peber på. Pynt med spiselige blomster.

 

Energi pr. person: 1968 kJ / 467 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g
Fedt: 7,5 g

Kulhydrat: 12,0 g