HjemOpskrifterNordisk ossobuco med øl og urter

Nordisk ossobuco med øl og urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 skiver kalveskanke
  • salt & sort peber
  • 150 g bacontern
  • 200 g gulerødder
  • 200 g persillerødder
  • 2 porrer
  • 1 spsk frisk timian
  • 0.5 liter mørk øl
  • 0.5 liter vand
  • 500 g små kartofler
  • 1 bundt kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær 3-4 snit i kanten af hver skive kød.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Brun bacon i en gryde.

  • 4.
    Tag det op og brun så kødet godt på begge sider i baconfedtet.

  • 5.
    Tag kødet op.

  • 6.
    Skær gulerødder i skiver og persillerod i tern.

  • 7.
    Skær porrer i skiver.

  • 8.
    Steg grøntsagerne i gryden til de begynder at tage farve.

  • 9.
    Tag halvdelen op og gem til senere.

  • 10.
    Kom kød og bacon tilbage i gryden sammen med hakket timian, ale og vand.

  • 11.
    Kom låg på og lad kødet simre i 1½ time.

  • 12.
    Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind.

  • 13.
    Skrub kartoflerne og lad dem simre med i 20-30 min.

  • 14.
    Kom til sidst de gemte urter i og varm igennem.

  • 15.
    Smag retten til med salt og peber og servér med hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30133 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
535 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 38.5 %12.1 g
Kulhydrat: 9.1 %2.9 g
Fedt: 51 %7.4 g
Alkohol: 1.4 %0.2 g
;