Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Nordisk ossobuco med øl og urter

120+ min
4 personer

Ingredienser

4-8 skiver ossobuco
Salt og peber
150 g bacon i tern
200 g gulerødder
200 g persillerod
2 porrer
1 spsk. frisk timian
0,5 l ale eller anden mørk øl
0,5 l vand
500 g små kartofler
1 lille potte persille

Skær 3-4 snit i kanten af hver skive kød. Krydr med salt og peber. Brun bacon i en gryde. Tag det op og brun så kødet godt på begge sider i baconfedtet. Tag kødet op. Skær gulerødder i skiver og persillerod i tern. Skær porrer i skiver. Steg grøntsagerne i gryden til de begynder at tage farve. Tag halvdelen op og gem til senere. Kom kød og bacon tilbage i gryden sammen med hakket timian, ale og vand. Kom låg på og lad kødet simre i 1½ time. Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind. Skrub kartoflerne og lad dem simre med i 20-30 min. Kom til sidst de gemte urter i og varm igennem. Smag retten til med salt og peber og servér med hakket persille.

Energi pr. person:
2198 kJ (525 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,2 g
Kulhydrat: 7,3 g
Fedt: 2,9 g

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skær 3-4 snit i kanten af hver skive kød. Krydr med salt og peber. Brun bacon i en gryde. Tag det op og brun så kødet godt på begge sider i baconfedtet. Tag kødet op. Skær gulerødder i skiver og persillerod i tern. Skær porrer i skiver. Steg grøntsagerne i gryden til de begynder at tage farve. Tag halvdelen op og gem til senere. Kom kød og bacon tilbage i gryden sammen med hakket timian, ale og vand. Kom låg på og lad kødet simre i 1½ time. Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind. Skrub kartoflerne og lad dem simre med i 20-30 min. Kom til sidst de gemte urter i og varm igennem. Smag retten til med salt og peber og servér med hakket persille.

Energi pr. person:
2198 kJ (525 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,2 g
Kulhydrat: 7,3 g
Fedt: 2,9 g