Nordisk ossobuco med øl og urter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4-8 skiver ossobuco
Salt og peber
150 g bacon i tern
200 g gulerødder
200 g persillerod
2 porrer
1 spsk. frisk timian
0,5 l ale eller anden mørk øl
0,5 l vand
500 g små kartofler
1 lille potte persille

Sådan gør du

Skær 3-4 snit i kanten af hver skive kød. Krydr med salt og peber. Brun bacon i en gryde. Tag det op og brun så kødet godt på begge sider i baconfedtet. Tag kødet op. Skær gulerødder i skiver og persillerod i tern. Skær porrer i skiver. Steg grøntsagerne i gryden til de begynder at tage farve. Tag halvdelen op og gem til senere. Kom kød og bacon tilbage i gryden sammen med hakket timian, ale og vand. Kom låg på og lad kødet simre i 1½ time. Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind. Skrub kartoflerne og lad dem simre med i 20-30 min. Kom til sidst de gemte urter i og varm igennem. Smag retten til med salt og peber og servér med hakket persille.

Energi pr. person:
2198 kJ (525 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,2 g
Kulhydrat: 7,3 g
Fedt: 2,9 g