Nemt surdejsbrød med græskarkerner

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g surdej
75 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel + ekstra
1½ dl lunkent vand
2 tsk. groft salt
25 g græskarkerner

Sådan gør du

Se grundopskrift på surdej her.

Bland surdej sammen med begge slags mel, vand, salt og græskarkerner. Ælt dejen grundigt i 10-15 min. Kom den i en brødform beklædt med bagepapir og drys lidt mel over overfladen. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve natten over, 8-12 timer.
Næste morgen varmes ovnen op til 250 grader. Skær forsigtigt et par ridser i brødet og bag det 30 min. Sænk temperaturen til 200˚C og bag brødet færdig i 20 min.
Tag brødet ud af formen, og lad det køle af på en rist.

 

Energi pr. person:
957 kJ (229 kcal)

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 6,9 g
Kulhydrat: 47,7 g
Fedt: 2,5 g