HjemOpskrifterNemt surdejsbrød med græskarkerner

Nemt surdejsbrød med græskarkerner

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g surdej
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel + ekstra
  • 1.5 dl lunkent vand
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g græskarkerner

Sådan gør du

  • 1.
    Bland surdej sammen med begge slags mel, vand, salt og græskarkerner.

  • 2.
    Ælt dejen grundigt i 10-15 min.

  • 3.
    Kom den i en brødform beklædt med bagepapir og drys lidt mel over overfladen.

  • 4.
    Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve natten over, 8-12 timer.

  • 5.
    Næste morgen varmes ovnen op til 250 grader.

  • 6.
    Skær forsigtigt et par ridser i brødet og bag det 30 min.

  • 7.
    Sænk temperaturen til 200˚C og bag brødet færdig i 20 min.

  • 8.
    Tag brødet ud af formen, og lad det køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7603 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
939 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.4 g
Protein: 12.7 %7.0 g
Kulhydrat: 76 %41.9 g
Fedt: 11.3 %2.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;