4 personer
2 stk. butterdejsplader fra frost 150 g
1 æggeblomme
Vaniljeflødeskum:
2 dl piskefløde, fløde 38%
1 spsk. sukker
1/2 tsk. vaniljepulver
Fyld:
100 g hindbær
100 g blåbær
Drys:
15 g flormelis
Kom butterdejsplader fra frost på en bageplade med bagepapir og lad dejen optø i 20 min. Halver hver plade, så der er 4 kvadrater, skil pladerne så der er plads mellem stykkerne. Pensl med pisket æggeblomme.
Butterdejsstykkerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca.17-19 min. De skal være sprøde og gyldne, lad dem afkøle på rist.
Kom fløde i en skål med sukker og vanilje, og pisk til en let skum.
Flæk de afkølede butterdejsstykker, fordel vaniljeflødeskum på bunden, top med friske hindbær og blåbær. Anret toppen på og drys med flormelis gennem sigte.
Server straks.
Energi pr. person: 1638 Kj/ 390 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g.
Kulhydrat: 16,8 g.
Fedt: 20,1 g.
Se trin-for-trin video - eller se flere videoer her