HjemOpskrifterNemme fastelavnsboller

Nemme fastelavnsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 plader frossen butterdej
  • 1 æggeblomme
Vaniljeflødeskum:
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 tsk vaniljesukker
Fyld:
  • 100 g hindbær
  • 100 g blåbær
Drys:
  • 15 g flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom butterdejsplader fra frost på en bageplade med bagepapir og lad dejen optø i 20 min.

  • 2.
    Halver hver plade, så der er 4 kvadrater, skil pladerne så der er plads mellem stykkerne.

  • 3.
    Pensl med pisket æggeblomme.

  • 4.
    Butterdejsstykkerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca.17-19 min.

  • 5.
    De skal være sprøde og gyldne, lad dem afkøle på rist.

  • 6.
    Kom fløde i en skål med sukker og vanilje, og pisk til en let skum.

  • 7.
    Flæk de afkølede butterdejsstykker, fordel vaniljeflødeskum på bunden, top med friske hindbær og blåbær.

  • 8.
    Anret toppen på og drys med flormelis gennem sigte.

  • 9.
    Server straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6355 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1070 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 4.6 %2.9 g
Kulhydrat: 26.9 %16.9 g
Fedt: 68.5 %19.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;