HjemOpskrifterNem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

Nem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Hokkaido græskar
  • ½ hokkaido græskar
  • 5 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 pakke fersk butterdej
  • 200 g Puck® salatost i blok
dressing:
  • 1 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 1 håndfuld kruspersille
  • 3 friske salvieblade
  • saften af ½ citron (usprøjtet)
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 chili
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl græskarret og skrab kernerne ud.

  • 2.
    Skær græskarret i tynde skiver og vend med olivenolie, salt og peber.

  • 3.
    Rul butterdejen ud på en bageplade og rids en kant hele vejen rundt på ca. 1½ cm.

  • 4.
    Fordel græskarret på indersiden af ridsen og smuldr fetaen henover.

  • 5.
    Bag tærten ved 200°C i 15 min.

  • 6.
    Hak imens krydderurterne fint og bland med citronsaft, olie og hakket chili.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Kom dressingen over den varme tærte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11814 kj / 2824 kcal
Næringsindhold pr. 100g
939 kj / 224 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 8.1 %4.5 g
Kulhydrat: 25.1 %13.9 g
Fedt: 66.8 %16.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;