HjemOpskrifterNem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

Nem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Hokkaido græskar
  • 0.5 hokkaido græskar
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 pakke fersk butterdej
  • 200 g Puck® salatost i blok
    dressing:
    • 1 1 håndfuld frisk basilikum
    • 1 1 håndfuld kruspersille
    • 3 blade frisk salvie
    • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
    • 4 spsk olivenolie
    • 1 frisk chili
    • salt og sort peber

    Sådan gør du

    • 1.
      Skræl græskarret og skrab kernerne ud.

    • 2.
      Skær græskarret i tynde skiver og vend med olivenolie, salt og peber.

    • 3.
      Rul butterdejen ud på en bageplade og rids en kant hele vejen rundt på ca. 1½ cm.

    • 4.
      Fordel græskarret på indersiden af ridsen og smuldr fetaen henover.

    • 5.
      Bag tærten ved 200°C i 15 min.

    • 6.
      Hak imens krydderurterne fint og bland med citronsaft, olie og hakket chili.

    • 7.
      Smag til med salt og peber.

    • 8.
      Kom dressingen over den varme tærte.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11856 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    958 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.0 g
    Protein: 7.6 %4.3 g
    Kulhydrat: 22.8 %12.8 g
    Fedt: 69.6 %18.0 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;