Nem tærte med græskar, feta og krydderurtedressing

0-30 min
4 personer

Ingredienser

½ hokkaidogræskar

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 rulle fersk butterdej

200 g feta

 

Dressing:

1 håndfuld basilikum

1 håndfuld persille

3 salvieblade

Saft fra ½ citron

4 spsk. olivenolie

1 rød chili

Salt og sort peber

Om råvarerne

Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i tynde skiver og vend

med olivenolie, salt og peber. Rul butterdejen ud på en bageplade og rids en kant hele vejen rundt på ca. 1½ cm. Fordel græskarret på indersiden af ridsen og smuldr fetaen henover. Bag tærten ved 200°C i 15 min. Hak imens krydderurterne fint og bland med citronsaft, olie og hakket chili. Smag til med salt og peber. Kom dressingen over den varme tærte.

 

Energi pr. person: 2226KJ/532Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 13,7 g.
Fedt: 19,6 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Nem tærte med græskar

Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i tynde skiver og vend

med olivenolie, salt og peber. Rul butterdejen ud på en bageplade og rids en kant hele vejen rundt på ca. 1½ cm. Fordel græskarret på indersiden af ridsen og smuldr fetaen henover. Bag tærten ved 200°C i 15 min. Hak imens krydderurterne fint og bland med citronsaft, olie og hakket chili. Smag til med salt og peber. Kom dressingen over den varme tærte.

 

Energi pr. person: 2226KJ/532Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 13,7 g.
Fedt: 19,6 g.